3. září 2012 • 05:00

Přijďte si zahrát s Jágrem! Kladno chystá akci Hledáme nové Rytíře

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chcete si přímo na ledě zabruslit s Jaromírem Jágrem? Vyhrát od legendy podepsanou hokejku nebo dres? Pak máte jedinečnou příležitost se v sobotu 15. září od 12 hodin zúčastnit velkolepé akce s názvem „Hledáme nové Rytíře“, kterou pro děti ve věku od 8 do 13 let ve spolupráci s kladenským klubem pořádá deník Sport a web iSport.cz. Přihlašovat se můžete už ode dneška!



Kladno, vyhlášená líheň hokejových talentů. Jaromír Jágr, jenž během loňského léta klub převzal, si přeje, aby tohle pravidlo o výchově nadějí opět platilo v plné parádě.

Proto vás spolu s deníkem Sport a webem iSport.cz zve na akci „Hledáme nové Rytíře“, během níž si děti ve věku od 8 do 13 let (ročníky 1999, 2000, 2001, 2002 a 2003) mohou na ledě zatrénovat nejen přímo s ním, ale i s dalšími osobnostmi – Tomášem Plekancem, Markem Židlickým, Pavlem Paterou, Martinem Procházkou a Liborem Procházkou.

Všichni spolu vyberou nejtalentovanější děti v jednotlivých kategoriích, které vedle podepsaného dresu a hokejky vyhrají ještě dvě vstupenky na domácí extraligový zápas Rytířů s Vítkovicemi (21. září) a exkluzivní možnost nahlédnout do zákulisí klubu těsně před utkáním.

Rytíři Kladno ve spolupráci s deníkem Sport připravili speciální akci pro hokejovou mládežFoto Sport, Rytíři Kladno

„Budu rád, když dorazí co nejvíce dětí. A třeba se mezi nimi najdou i opravdu noví Rytíři, kteří si jednou budou moct za nás zahrát. Během této akce chceme všem ukázat, jak s mládeží pracujeme a že je to pro nás priorita,“ říká Jágr, jenž je oficiální tváří deníku Sport.

Součástí odpoledne na kladenském zimním stadionu bude i ukázkový trénink třetí třídy. Deník Sport je partnerem nejen klubu Rytířů, ale i kladenské mládeže.

„Jaromír Jágr je jednou z největších ikon v historii českého sportu. Jeho kariéra je ukázkový příběh, že i v dnešní době plné skandálů se dá uspět díky talentu, pracovitosti a silné vůli. I proto jsme rádi, že můžeme být spolupořadateli této akce a zprostředkovat dětem setkání s ním i dalšími kladenskými legendami. Zároveň touto akcí vlastně jen startujeme náš program na podporu a zviditelnění mladých hokejistů z Kladna i odjinud,“ řekl Lukáš Tomek, šéfredaktor deníku Sport.

Jágr během natáčení reklamního spotu v kladenském dresu
Jágr během natáčení reklamního spotu v kladenském dresu

Akce je určena pro děti ze všech koutů republiky narozené v letech 1999 až 2003, které ovládají základy bruslení a mají plnou hokejovou výzbroj i s hokejkou. Děti mohou být registrované i v jiných oddílech.

Z časových i technických důvodů pochopitelně není možné, aby trénink s Jágrem absolvovaly všechny děti, proto je nutné se na akci dopředu registrovat na stránkách www.rytirikladno.cz/cz/registrace. Na led se dostane prvních 250 přihlášených dětí (ve zmíněných ročnících 1999 až 2003), proto si s registrací pospěšte. Rozběhne se dnes, tedy v pondělí 3. září, od 8 hodin ráno!

Všech 250 nejrychleji registrovaných dětí se po příjezdu do Kladna (v sobotu 15. září v 11 hodin) přihlásí ve stáncích před stadionem a ihned obdrží jako dárek podepsaný puk od Jágra a balíček se základním občerstvením.

Pak se převlečou do výstroje a budou podle věku rozděleni do pěti skupin. Bude následovat soutěž v bruslení (od 12 hodin) ve vymezeném prostoru a nejlepších 30 z nich (tedy 6 v každé věkové kategorii) postoupí do „finále“, což znamená trénink na ledě přímo s Jágrem. V jejich rámci jim nejlepší hokejista československé historie poradí konkrétní dovednosti, které si pak mohou vyzkoušet.

Jágr spolu s dalšími patrony akce (Tomášem Plekancem, Markem Židlickým, Pavlem Paterou, Martinem Procházkou a Liborem Procházkou) následně vyberou toho nejlepšího a nejtalentovanějšího v každé věkové kategorii, jenž obdrží další ceny (Jágrem podepsaný dres, hokejku, dva lístky na nejbližší domácí zápas Rytířů – 21. září s Vítkovicemi, možnost nahlédnout do zákulisí Rytířů a propagační balíček od deníku Sport).

 NA LEDĚ SI S DĚTMI ZABRUSLÍ

Jaromír Jágr
Nejlepší hokejista československé historie, olympijský šampion, dvojnásobný vítěz Stanley Cupu a mistrovství světa. Dnes kladenský majitel a útočník Dallasu.

Tomáš Plekanec
Útočník Montrealu, kapitán bronzových medailistů z posledního šampionátu ve Švédsku, kladenský patriot, který za tým bude hrát během případné výluky.

Marek Židlický
Obránce New Jersey, finalista posledního Stanley Cupu a jeden z nejlepších beků v NHL. Málokdo umí skloubit obranné a ofenzivní schopnosti jako on.

Pavel Patera
Kladenský kapitán a hlavní lídr současného týmu, olympijský šampion z Nagana a čtyřnásobný mistr světa. Jeho cit pro přihrávku je legendární...

Martin Procházka
Další mimořádná kladenská osobnost, olympijský šampion a čtyřnásobný mistr světa. Rozený kanonýr, který tvořil s Paterou nerozlučnou dvojku.

Libor Procházka
Další olympijský šampion z Nagana, mistr světa z roku 1999. A dnes pilíř obrany Rytířů. Urostlý bek, který si i v 38 letech stále drží vrcholnou výkonnost.

Pozn.: Plekancova a Židlického účast závisí na vývoji v zámoří v souvislosti s případnou výlukou.

 „Naším cílem je vychovávat mimořádně psychicky silné a neporazitelné Rytíře, něco jako Rockyho mezi hokejisty. A i během této akce chceme lidem ukázat, jak to v Kladně děláme,“ uvedl Josef Zajíc, někdejší kladenský kapitán a dnes šéftrenér mládeže.

V rámci akce promluví i Jágr, jenž dětem a samozřejmě také všem dalším příchozím vysvětlí, v čem v mládí tkvělo kouzlo jeho přípravy a co všechno děti musí podřídit tomu, aby se mohly stát nejen novým Rytířem, ale i novým Jágrem... Na stadionu bude nachystaná také obří titulní strana deníku Sport s Jágrem v životní velikosti a každý se u ní bude moct vyfotografovat.

Cenné rady dostanou i od dalších patronů akce v čele s Plekancem a Židlickým, v hledišti nebudou chybět ani další osobnosti kladenské historie. Na závěr akce proběhne autogramiáda a veřejné bruslení, jehož se vedle dětí mohou zúčastnit pochopitelně všichni příchozí.

Vstup je zdarma. Jaromír Jágr a deník Sport se na vás těší! Do hlediště jsou pochopitelně vedle dětí zváni i všichni ostatní, kteří chtějí vidět, jak se hledají noví Rytíři...

 

REGISTRACE

Ode dneška (3. září) od 8 hodin na adrese www.rytirikladno.cz/cz/registrace. Na led se dostane nejrychleji 250 registrovaných dětí (věkové kategorie 1999 až 2003)

ORIENTAČNÍ PROGRAM AKCE

Místo: Kladno, zimní stadion (sobota 15. září 2012)

11.00   Přihlášení na zimním stadionu v Kladně (následuje převlečení do výstroje)

12.00   Start soutěže v bruslení pro 250 dětí

13.00 - 13.30   Ukázka tréninkové jednotky třetí třídy Rytířů

13.35 - 14.00   Jágrův proslov, videoukázka jeho umění, medailonky ostatních patronů

14.00 - 15.00   Trénink 30 dětí (postupujících ze soutěže v bruslení) spolu s Jágrem a dalšími osobnostmi, dovednostní soutěže

15.15   Vyhlášení výsledků (po jednotlivých kategoriích)

15.15 – 16.00  Veřejné bruslení zdarma pro všechny


Informace pro návštěvníky chystané akce

Co dostane každý účastník (250 dětí)

podepsaný puk od Jaromíra Jágra
- balíček se základním občerstvením

Co navíc dostane vítěz v jednotlivé kategorii (celkem pět vítězů)

- podepsaný Jágrův dres

- podepsanou Jágrovu hokejku

- 2 lístky na nejbližší domácí zápas Rytířů (v pátek 21. září proti Vítkovicím)

- možnost nahlédnout do zákulisí klubu (těsně před zápasem)

- propagační balíček od deníku Sport

Další doprovodný program pro všechny příchozí

- autogramiáda s patrony akce

- rozhovory s kladenskými osobnostmi

- focení u obří titulní strany Sportu s Jágrem v životní velikosti

- informace o náboru kladenských Rytířů

- návštěva propagačního stánku deníku Sport a webu iSport.cz

- bruslení zdarma pro všechny

Další informace na www.rytirikladno.cz a www.isport.cz.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud