17. září 2012 • 19:03

Lev urval první hvězdu z NHL. Pražský celek posílí útočník Voráček

Autor: zej, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VÍME PRVNÍ | Pražský Lev získal díky výluce NHL jednoho z nejlepších českých hokejových útočníků. Klub posílí třiadvacetiletý Jakub Voráček. "Se Lvem jsme se dohodli," potvrdil serveru iSport.cz přímo hráč Philadelphie Flyers. Kladenský odchovanec rozšíří českou kolonii v týmu nováčka KHL.



Voráček před sezonou podepsal s Philadelphií nový čtyřletý kontrakt, díky kterému vydělá celkem 17 milionů dolarů (zhruba 360 milionů korun). Kvůli výluce musí jako ostatní hráči na start NHL čekat, proto se dohodl na angažmá v Evropě.

"Na KHL se těším, ještě jsem v ní nehrál, ale určitě to bude kvalitní soutěž, navíc tam bude i hodně hráčů z NHL," vyhlíží start v nové lize Voráček.

Odchovanec kladenského hokeje přiznal, že v extralize by nastoupil jen v "mateřském" modrém dresu po boku Jaromíra Jágra.

"V extralize bych hrál jedině za Kladno, jinde ne. Ale chápu Džegra, že nemohl vzít všechny nás Kladeňáky, protože ty pojistky jsou hrozně drahý," lituje Voráček.

"Sám Jarda říkal, že by nás chěl mít všechny po kupě, ale právě kvůli tomu vysokému pojištění to nejde... Takže ho chápu a jsem rád, že jsme se dohodli se Lvem," uznává talentovaný forvard.

Voráček by do KHL mohl naskočit už ve čtvrtek v utkání proti Omsku. "Lev to má skvěle rozehraný a doufám, že mu to takhle vydrží. Už se moc těším," uzavírá český hráč.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud