10. února 2011 • 08:42

Frolík se stěhuje. Chicago získalo i Saláka

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté Michael Frolík a Alexander Salák patří nově v NHL Chicagu. Blackhawks je získali z Floridy výměnou za útočníky Jacka Skilleho, Hugha Jessimana a Davida Pacana. Salák v současné době působí ve Färjestadu a bude reprezentovat Česko na LG Hockey Games ve Stockholmu.



Dvaadvacetiletý Frolík se v poslední době střelecky trápil a od 17. prosince už neskóroval ve 23 zápasech za sebou. Na Floridě se propadl do čtvrté formace. Přitom ve svých prvních dvou sezonách v NHL byl mezi nejlepšími třemi kanonýry a pěti nejproduktivnějšími hráči Panthers.

Florida draftovala talentovaného kladenského odchovance v roce 2006 jako desátého v pořadí. Celkem si připsal ve 213 zápasech 117 bodů za 50 branek a 67 asistencí. V tomto ročníku si připsal v 52 zápasech 29 bodů za osm tref a 21 přihrávek.

O dva roky starší Salák působil v zámoří v minulé sezoně, kterou strávil téměř celou na farmě Floridy v Rochesteru. Do branky Panthers v NHL se dostal dvakrát. Při brankářské konkurenci na Floridě se v létě rozhodl odejít do švédské Elitserien, kde září. Vládne soutěži s úspěšností zákroků 92,46 procenta i šesti čistými konty a s průměrem 2,04 obdržené branky na zápas je druhý.

Třiadvacetiletý Skille zaznamenal v tomto ročníku v dresu Chicaga ve 49 zápasech 24 bodů za sedm gólů a 17 asistencí. O tři roky starší Jessiman působil na farmě Blackhawks v nižší AHL v Rockfordu. Devatenáctiletý Pacan zatím hraje juniorskou OHL za Niagara IceDogs.

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud