Miroslav Horák
14. srpna 2012 • 10:40

Plekanec počítá s výlukou v NHL: Jágr už mě má v kladenské sestavě

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

NHL od října? Nebo až v zimě? Anebo vůbec? O budoucnosti příští sezony na první hokejové scéně se bude rozhodovat v příštích dnech. Hráčská asociace dnes zašle vedení ligy svůj návrh kolektivní smlouvy. Šéfové soutěže se přitom tváří neústupně a údajně nemíní slevit ze svých rázných postojů. „Výluka je reálná, připravuju se na extraligu,“ říká Tomáš Plekanec, lídr Montrealu.



Kdyby slavná soutěž v zámoří nezačala podle plánu, Evropu by zaplavily možná i stovky elitních hráčů. A i z Kladna by se rázem stal ostře sledovaný oddíl.

„Džegr už mi oznámil, že za Kladno nastupuju,“ usmívá se Tomáš Plekanec, devětadvacetiletý odchovanec Jágrova klubu.



Český reprezentant si myslí, že i když je léto, právě teď se hraje v NHL o všechno. „Přichází nejdůležitější týden,“ má jasno útočník, který si myslí, že by se obě strany měly dohodnout.

Nicméně i s variantou výluky v NHL počítá. Pak by se nejspíš objevil v kladenské sestavě vedle Jaromíra Jágra, majitele klubu.

„Nejspíš ano. Nevím, kde jinde bych měl hrát. Už jsme se o tom s Jardou bavili. I když bavili… On mi to spíš oznámil, že budu hrát za Kladno,“ usmál se Plekanec.

„Nejdůležitější teď bude vyřešit pojistku, to nebude úplně jednoduchá záležitost. Pokud najdeme řešení, měl bych začít sezonu doma,“ pokračoval český reprezentant.

Vyřešit se musí hlavně to, jak vše financovat. „Musím se pojistit i pro případ zranění do konce kariéry. Věřím, že to nebude problém,“ nepropadl Plekanec pesimismu.

„Ale už bych si docela rád zahrál zápas. Kluci z Kladna najeli na přípraváky, já čtyři týdny jen trénuju. Připravuju se však na to, že v půlce září vypukne výluka a já začnu hrát extraligu,“ dodal.

Plekanec patří řadu let mezi nejlepší české útočníky, což dokazují i výsledky anket
Plekanec patří řadu let mezi nejlepší české útočníky, což dokazují i výsledky anket

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud