23. července 2013 • 04:10

Nebyl jsem součástí Jágrovy party, ale sedneme si, věří Eliáš

Autor: mir, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
VŠECHNA VIDEA ZDE

Patrik Eliáš, Jaromír Jágr. Jedny z největších hokejových osobností Česka se poprvé sejdou v jednom klubu! K ikoně New Jersey přibude do kabiny česká legenda patřící mezi nejlepší hráče historie. "Mužstvo z jeho schopností vytěží," říká v rozhovoru pro deník Sport zkušený útočník.



Oba už mají za sebou dlouhou kariéru v NHL i spousty reprezentačních zápasů. Teď to bude vůbec poprvé, co se sejdou v jednom klubovém dresu! "Jarda má kvalitu, i když už není nejrychlejší, pořád na sebe umí navázat protihráče. Je silnej na puku, ruce a myšlení má, to se bude hodit," těší se na nového parťáka Eliáš.


Dokonce je možné, že dvě české hokejové legendy budou nastupovat v jednom útoku. "Možné jsou jen dvě varianty. Buďto bude Jarda hrát s centrem Travisem Zajacem, anebo se mnou," předpovídá hráč, který v Devils strávil celou kariéru (od roku 1995).

"Vycházím aspoň z toho, co mi říkal po sezoně náš trenér. Že mě chce vrátit do středu útoku, protože mu víc vyhovuje, když tvořím hru," dodává s tím, že z případné spolupráce s Jágrem rozhodně nemá strach.

Ve své premiéře v Bostonu se Jágr setkal s Patrikem Eliášem.Foto Profimedia
"Za ty roky v NHL jsem hrál snad se všemi typy hráčů, s technickými, se silovými, s klukama, co měli vynikající hokejové myšlení anebo naopak, co jim to tolik nepálilo. A vždycky jsem se snažil přizpůsobit, aby z toho měl tým prospěch," říká sedmatřicetiletý útočník.

Zatímco Jágr už s národním týmem slavil Nagano, Eliáš u velkých zlatých úspěchů chyběl. "Tím, že jsem nehrál v Naganu, na dlouhé roky jsem se do té reprezentační party vůbec nedostal. Do toho jsem často hrál o Stanley Cup, takže na mistrovství jsem přijížděl třeba jen na pár zápasů," vysvětluje.

"Navíc jsem kdysi spolupracoval s lidmi, kteří na mě neměli dobrý vliv, nechával jsem se jimi ovlivnit a i z toho pramenilo, že jsem nebyl v tom hlavním proudu hráčů, které měli fanoušci nejvíc zafixované," ohlíží se za minulostí.

Sednou si dvě velké individuality i lidsky? "V kabině si vedle sebe sedneme určitě," usmívá se Eliáš. "Ale vážně. Nebude problém. Mezi námi vnímám vzájemný respekt. Já umím vycházet s každým, Jarda se stane součástí našeho týmu a jsem si jistý, že společně uděláme maximum pro to, aby to v týmu klapalo," věří.



Rozhovor s Patrikem Eliášem čtěte v úterním Sportu

Tahoun New Jersey Patrik Eliáš neměl důvod k radosti, Jaromír Jágr a jeho Flyers zvítězili 3:0
Tahoun New Jersey Patrik Eliáš neměl důvod k radosti, Jaromír Jágr a jeho Flyers zvítězili 3:0

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud