18. září 2013 • 10:10

Chceme zjistit, jestli na NHL pořád má, řekl kouč Caroliny o Dvořákovi

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvakrát zažil finále Stanley Cupu, má ve sbírce tři zlaté medaile z mistrovství světa, zahrál si na Olympijských hrách a Světovém poháru. Šestatřicetiletý Radek Dvořák už je zkušený matador a zkušenosti jsou právě to, proč českého hokejistu zkouší v kempu Caroliny. "Skvěle zvládá hru v oslabení a taky usměrňuje naše mladíky," chválí svého možného budoucího svěřence trenér Kirk Muller.



Hurricanes se v poslední sezoně znovu neprobojovali do play off a jedním z důvodů, proč se tak stalo, mohla být i absence veterána znalého vypjatých hokejových situací. V mužstvu nebyl jediný hráč, který by měl na svém kontě více jak 700 zápasů v základní části.

A tento aspekt Dvořák hravě splňuje. S 1200 odehranými duely je dokonce na pátém místě mezi všemi aktivními hráči současnosti. "Ano, zkušenosti jsou tím, co mi přineslo šanci se znovu pobít o NHL. Hraju v téhle lize už hodně dlouho, vím, co to obnáší a jak hrát důležité zápasy," řekl Dvořák v rozhovoru pro nhl.com.

Rodák z Tábora si v NHL vyzkoušel dresy sedmi týmů, za Rangers kdysi nastřílel v sezoně 31 branek, hrál finále Stanley Cupu s Floridou a Edmontonem, přesto se nezlobí, že si kontrakt musí vybojovat. Moc dobře ví, že na starší hráče v posledních sezonách nikde nečekají s otevřenou náručí.

"V současnosti není nikde nic zadarmo. Beru to jako skvělou šanci vybojovat si v NHL místo," řekl útočník, který poslední sezonu dohrával v dresu Anaheimu a v devíti duelech si připsal čtyři branky.

Dvořákovi také pomáha přímluva od trenéra Kirka Mullera. S ním se dobře zná, váleli spolu totiž před lety na Floridě. "Radek je profesionál, může nám pomoci s naší hrou v oslabení. Hráče jako on nemůžete nikdy podceňovat," řekl Muller.

Ale i sám hokejista ví, že "protekce" mu místo na soupisce nezařídí. Šanci na podpis smlouvy přesto má celkem slušnou. "Chceme si hlavně ověřit, jestli mu nohy pořád fungují. A já věřím, že ano," vysvětluje Muller.

"Na místo na soupisce pořád někdo čeká, když máte v životě šanci, tak ji musíte využít. A na to se přesně chystám," zakončil Dvořák.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud