Jakub Hlaváč
17. prosince 2013 • 21:26

Za oponou NHL! Sledujte každý krok hvězd Detroitu a Toronta

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zavítáte do hokejového obýváku jedněch z nejslavnějších klubů NHL. Zavítáte dokonce do obýváku jedné z největších hvězd NHL. Televizní společnost HBO znovu rozjela svou reality show „Road to the Winter Classic“. V hlavní roli jsou hráči Detroitu a Toronta.



Zapomeňte na nějakou vilu plnou nastrčených nešťastníků. Nejslavnější hokejová liga vám na obrazovku servíruje opravdovější realitu. Už potřetí můžete sledovat, jak fungují ta nejlepší hokejová mužstva světa z NHL.

Které týmy už HBO sledovala

2011 Pittsburgh - Washington

2012 Philadelphia - Rangers

Kamery jsou všude. V klubovém letadle, v šatně, za vašimi zády. Nejprve filmaři vidí na záznamech ostych. Jenže po čase splynou s okolím, stanou se neviditelnými a vy se přenesete do každodenního rytmu kabiny Red Wings a Maple Leafs.

Zjistíte, že detroitský útočník Pavel Dacjuk je modlou i pro své spoluhráče. Uvidíte, jak Daniel Alfredsson kupuje se svými čtyřmi syny vánoční stromek a následně je cepuje na ledě slavné Joe Louis Areny. Jeho manželka Bibi přibližuje, jak těžké bylo stěhování z Ottawy, kde uznávaný Švéd sedmnáct let působil.

První epizoda trvá hodinu, čas je rovnoměrně rozdělený mezi americký a kanadský celek. „Je sice zvláštní se vidět na těch záběrech, ale ti hoši od HBO odvádějí opravdu dobrou práci,“ pochvaloval si Daniel Cleary, pětatřicetiletý forvard Red Wings.

Že nějaká velká cenzura nehrozí, vám prozradí konverzace, které by v Česku byly prošpikovány pípáním. Jenže na ledě hrají ostří hoši a občas používají ostrá slova. To zkrátka k navození atmosféry patří.

„Je pravda, že u některých vět jsem nebyl nadšený, že je moje děti slyší. Ale celý ten pořad je dobrý a hokeji určitě pomůže,“ tvrdil Dan Bylsma, šéf střídačky Pittsburghu. On si svou roli odehrál hned při premiéře v roce 2011.

„Fanoušci chtějí vědět, co si na ledě povídají hráči s rozhodčími. Co se děje po tréninku v aréně, o čem se ti kluci baví. A samozřejmě, občas zazní něco nevhodného. Ale není to tak, že by ti kameramani čekali, až vás nachytají s kalhotami dole. Jsou velmi korektní,“ dodával vážený stratég.

Zatím největší popularitu si díky seriálu stoprocentně zajistil ruský brankář Ilja Bryzgalov. Jeho průpovídky o vesmíru, o psech a všem možném dalším filozofováním se stali legendárními. Spolu s ním v roce 2012 vystupoval v televizi i Jaromír Jágr, jeho tehdejší spoluhráč z Philadelphie.

Současná show vyvrcholí 1. ledna partií pod otevřeným nebem na Michigan Stadium, kde se očekává návštěva přes 107 tisíc diváků. Mohl by tak padnout oficiální světový rekord v počtu lidí, kteří kdy sledovali hokejové klání (dosavadní maximum je 104 173 diváků ve stejném stánku Michigan Stadium při zápase univerzitních výběrů Michigan Wolverines-Michigan State Spartans 5:0 v roce 2010).

To už budou fanoušci vědět o svých miláčcích díky svým televizím první i poslední. Úspěšný formát nazývaný 24/7 se už využil i před velkými boxerskými zápasy či před závody série NASCAR.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud