22. září 2014 • 13:28

Pocta Haškovi je na světě. Neuvirth má legendu na buffalské masce

Autor: fan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český gólman v brance Sabres, to byla zatím záruka dokonalosti. Ten první a dosud jediný se jmenoval Dominik Hašek. Legendární Dominator, budoucí člen Síně slávy, se teď na své životní pracovní místo vrátí. Alespoň tedy jeho podobizna na masce krajana a nástupce v klubu Michala Neuvirtha. Ten na kempu novou helmu ukázal.



Nerad nosí na helmě jen bezvýznamné čmáranice, snaží se, aby něco vyjadřovala. Michal Neuvirth už si na ni nechal ve Washingtonu umístit motiv hradu Střekov z Ústí, odkud pochází, během výluky ve Spartě zase nosil na masce podobiznu Jiřího Holečka, brankářské ikony klubu.

Po trejdu do Buffala, před svou první plnou sezonou u týmu, zvolil podobný postup, a opět se pokloní velikánovi. Tomu, kterého nebetyčně uznávají v Sabres i doma v Česku. Při zákrocích bude 26letého gólmana provázet aura Dominika Haška.

„Rád takhle Hašanovi vzdám poctu, navíc mám rád, když motiv na masce k něčemu odkazuje,“ nechal se Neuvirth nedávno slyšet v rozhovoru pro Sport. „Byl to můj hrdina, když jsem byl kluk. To na něho jsem si hrál, když jsem si stoupnul do branky,“ dodal.

Na kempu Buffala už dorazil s novým modelem ochrany hlavy a předvedl ji na videu. Vedle několikerého vyobrazení Haška na ní zůstává i zmíněný Střekov, našlo se i místo pro staré logo klubu.

VIDEO: Neuvirth předvádí masku pro příští sezonu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud