30. září 2014 • 04:40

Jágr? Mě ještě kojili a on už v NHL vyhrával bodování, smál se Voráček

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nová sezona, stará přátelství. Po přípravném utkání, ve kterém Philadelphie na konci minulého týdne vyškolila New Jersey v poměru 4:0, postával po zápase před šatnou hostů útočník Jakub Voráček. Domyslet si proč, nebylo těžké, přišel pozdravit kamaráda a děstký idol Jaromíra Jágra. "Je skvělé vidět ho pořád v téhle lize. Ostatní přichází a odchází a on stále hraje," žasl Voráček.



Jágr si dával na čas, z šatny Devils odcházel jako poslední, ale Voráček trpělivě čekal. A během pátečního tréninku se český útočník ve službách Flyers rozpovídal o tom, jak si hokejovou legendu pamatuje i nepamatuje z dětství.

Současného majitele Kladna údajně poprvé na ledě viděl v sezoně 94/95, která byla v zámoří částečně omezena výlukou. "Táta mě prý vzal na pár jeho zápasů na Kladno, ale já si to popravdě vůbec nepamatuju," vykládal pro NJ.com útočník s číslem 93 na zádech.

Stejně jako ostatní i Voráčka udivuje, s jakou lehkostí stále dvaačtyřicetiletý Jágr dokáže válet v nejlepší soutěži světa. "Vždyť on vyhrával bodování v zámoří a mě ještě kojili," smál se Voráček, aniž by tušil, že tento výrok někdo slyšel.

"Cože, tebe kojili ještě v 15?" popichoval Voráčka opodál stojící parťák Matt Read. Voráčkovi bylo ve skutečnosti 5 let když Jágr poprvé vyhrál kanadské bodování zámořské ligy.

O mnoho let později je Voráček ostříleným borcem s šesti odehranými ročníky v NHL a řádí v první lajně Philadelphie vedle hvězdy soutěže Claude Girouxe. Ale v NHL je stále i Jágr. A zkušený matador navíc v posledním ročníku posbíral o pět bodů více než vlasaté křídlo.

"U Jágra už nemá žádný vliv, jesti mu je 42 nebo 44. Hra se stále zrychluje a je působivé, jak se stále dokáže přizpůsobovat a být kvalitním hokejistou," vykládal pětadvacetiletý útočník.

A Voráček se nakonec Jágra u kabiny dočkal. "Bylo fajn se s ním zase vidět."

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud