9. března 2015 • 14:04

Zetterberg chválí Židlického: Jsem rád, že ho mám na své straně

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři zápasy, dva góly. Bilance, za kterou by se vůbec nemusel stydět šikovný útočník, zdobí po výměně z New Jersey do Detroitu českého obránce Marka Židlického. Klub sice během těchto duelů slavil pouze jednu výhru, s příspěvky mazáka, kterého získal pro bitvy o Stanley Cup, je ale zatím velmi spokojen.



Přehled, rozvaha, přesná střela. Tyto aspekty předvedla posila Red Wings v nedělním duelu na ledě Bostonu když od modré čáry korigovala skóre na 3:5. Přesilovkový expert na modré čáře číhal tak dlouho, než před sebou neměl domácí gólman Niklas Svedberg dostatečnou clonu a pak přesně zamířil do pravého horního rohu.

"Počkal si, až si dva-tři hráči stoupnou před gólmana a pak přišla perfektní střela. Přímo do růžku. Dnes znovu výtečně zakládal útoky, je dobře, že ho tu máme," chválil novou akvizici pro freep.com kapitán mužstva Henrik Zetterberg.

Vousatý Švéd se s Židlickým zná, v průběhu posledních deseti let se pravidelně potkávali jako soupeři, ale až teď může lídr týmu zblízka sledovat, co český reprezentant všechno umí. "Je to vynikající bruslař a velmi dobře si rozumí s pukem. Dlouho jsme hráli proti sobě, je dobře mít ho teď na své straně."

VIDEO: Nedělní gól do sítě Bostonu

Sám obránce už si pomalu na změnu dresu zvyká. Z defenzivního New Jersey zamířil do mužstva, které je plné talentovaných hráčů. Židlickému navíc sedí, že klenotem Detroitu je právě hra v početní převaze. "Moc se mi tu líbí, tým je skvěle sestavený. Ve svém prvním zápase jsem se ještě necítil moc dobře, ale teď už to je podstatně lepší," vykládal autor letošních šesti branek.

Spokojený je s novou výpomocí také první gólman Jimmy Howard. "V lize už je nějakou dobu, hru s pukem má přímo vybroušenou. A ta střela? Neuvěřitelná! Hodně nám pomáhá," pěl chválu gólman.

Ale jinak hraje celý Detroit od přestupové uzávěrky celkem ledabyle, čehož si všiml i kouč Mike Babcock. "Je to zajímavé, přitom jsme posílili," dumal protřelý kouč.

Vinu ale nesvaloval na nově příchozí, Marek Židlický i Erik Cole, který přišel z Dallasu, jsou z obliga. I kouč ví, že jeho mašina zase brzy začne šlapat.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud