28. března 2015 • 04:55

Pochytit Jágrův trénink? Na to je den moc krátký, smějí se na Floridě

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dnes je to přesně měsíc a dva dny od chvíle, kdy se v New Jersey rozhodli vyměnit Jaromíra Jágra na Floridu. Mladý tým po jeho příchodu využívá bardových zkušeností a vydatně bojuje o účast v bitvách o Stanley Cup. A jak se na měsíc ve společnosti legendy dívá kabina Panthers?



"Nevím, jak to zvládá mentálně, ale on žije hokejem 7 dní v týdnu a 24 hodin denně," řekl po čtvrteční výhře 1:4 na ledě Toronta kapitán mužstva Willie Mitchell.

Zkušený Kanaďan je po Jágrovi v sedmatřiceti letech nejstarším hráčem v kabině, v NHL hraje už třináctou sezonu a stejně jako Čech i on má ve sbírce dva Stanley Cupy. Jeho tréninková morálka je ale značně odlišná.

"Dělám věci trochu jinak," vykládal pro sportsnet.ca o Jágrově tréninku, který považuje za jedinečný. "Opustím led a snažím se hokej vyndat z hlavy. Myslím si, že kdybych se celou dobu staral jen o něj, časem bych vyhořel," vykládá mistr světa z Prahy z roku 2004.

Jaromír Jágr si připsal osmý bod v dresu Floridy. Jaromír Jágr si připsal osmý bod v dresu Floridy.Foto ČTK/AP

S tím Jágr problém nikdy neměl. Během kariéry má za sebou více než dva tisíce ostrých zápasů (z toho přes 1700 v NHL) a proti pěti klubům (NY Islanders, New Jersey, Philadelpha, Buffalo a Carolina) už dokázal v zámoří odehrát více než jednu celou základní část. Ta činí 82 utkání.

Po návratu z KHL v roce 2011 byly ve Philadelphii populární jeho noční tréninky. Několik spoluhráčů dokonce náročnými praktikami pořádně vyřídil, zasáhnout muselo tehdy vedení mužstva. Těm je ale konec. "Hra se mění, tělo se mění, to co fungovalo před pár lety už teď třeba nezabere," vykládal zadumaný útočník.

Ten si i tak udržuje velmi dobrou formu. Jeho noví parťáci se často culí, když vidí Jágra předvádět množství tréninkových nezvyklostí, občas se snaží přiučit, ale ne vždy to je lehké. "Pochytit od něj všechno? Na to je den moc krátký," vykládal se smíchem pro FOX Sports druhý nejlepší střelec mužstva Brandon Pirri. "Na stadionu celé dny něco dělá."

Jinak Jágr před kanadskými novináři prohlásil, že by nejraději hrál ještě dalších 7 let, tedy do padesáti. Všichni Jágra znají jako vtipálka, tady se ale tvářil podezřele vážně. Už teď ve věku třiačtyřiceti let je v nejlepší hokejové soutěži světa trochu zázrakem.

Mitchell naprosto netuší, kde bude ve 43 letech, ale je si rozhodě jistý, že hokej hrát nebude. "Už budu v další kapitole svého života. Ale mám absolutní respekt k tomu, co Jágr dělá," chválil lídr defenzivních řad.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud