18. srpna 2015 • 04:30

Na Špačka už se v Kanadě těší. Prý to je klenot, říká slavný trenér

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Osmnáctiletý útočník Michael Špaček patří k nejnadanějším českým forvardům součanosti. Ne nadarmo si ho na letošním draftu ze 108. pozice zamluvil tým Winnipeg Jets. Pravda, nejde zrovna o umístění nejvyšší, ale to už přece tak klíčové není. Poslední vítěz kanadského bodování NHL Jamie Benn z Dallasu byl třeba před lety vybrán až jako 129. hráč. Důležité je, že už teď se v Kanadě na odchovance Pardubic těší.



Na rodáka z Mariánských Lázní samozřejmě nečeká v zámoří rovnou dres Jets, jeho příštím domovem bude zhruba stotisícové kanadské město Red Deer, jehož tým Rebels hraje juniorskou WHL. Minulý týden totiž pardubický klub stvrdil hráčovu transferkartu a umožnil mu tak odchod za svým snem.

Ten vede právě přes Western Hockey League, kde bude teď český talent cepovat přísný, ale zkušený kouč z velké hokejové rodiny Brent Sutter. "Je šikovný, má velmi dobré ruce, dobře čte hru a na ledě je velmi chytrý," vychválil svého nového svěřence muž, který před lety v NHL vedl New Jersey a Calgary.

Špačkovou výhodou může být minulý ročník. V něm už se totiž mladík otrkával v dresu Pardubic v české nejvyšší soutěži a rozhodně se neztratil. V základní části vstřelil 5 gólů a přidal 7 nahrávek a naskočil i do čtyř utkání v play off. "Několik skautů a generálních manažerů nám o něm před draftem říkalo, že to je klenot," řekl Sutter pro rádiovou stanici BIG 105.5FM.

Schopný útočník si své jméno pořádně začal budovat už na šampionátu osmnáctek v sezoně 2013/14, kde sedmi body (2+5) ve stejném počtu utkání pomohl ke stříbrné medaili. Už tehdy nakoukl na čtyř utkání do extraligy.

"Na jednu stranu nás mrzí, že odchází a nebude v příští sezoně hrát za Dynamo, uvědomujeme si ale, že jej čeká přelomový rok, který může rozhodnout o jeho kariéře v NHL, po které touží každý hokejista," podotkl minulý týden v oficiální tiskové zprávě generální manažer pardubického klubu Ondřej Šebek.

Také on moc dobře ví, že před Špačkem je velká budoucnost.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud