19. listopadu 2015 • 08:08

Sestřelili Mrázka. Skrytá rána poslala brankáře v bolesti na led

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nemůžou mu dát gól? Tak ho sestřelí! Brankář Petr Mrázek dělá velké problémy Washingtonu Capitals. Minulý týden jim nedovolil jedinou branku a hodně neprůstřelně se tvářil i v noci na čtvrtek. Nakonec sice inkasoval dvakrát, přesto byl klíčovým mužem Detroitu a byl zvolen třetí hvězdou utkání. Navíc znovu pokryl Alexandra Ovečkina a schytal pořádnou pecku do ramene.



Patnáct střel Alexandra Ovečkina dokázal před týdnem (1:0) pokrýt Petr Mrázek a připsal si tehdy první čisté konto v sezoně. Po výtečném výkonu dostal proti stejnému soupeři důvěru i ve středu a znovu nezklamal. Navíc může rozdávat recept na ruského kanonýra, během čtyři utkání pochytal všech jeho 30 střel, včetně šesti z poslední bitvy.

A že se Ovečkin rozhodně snažil! Pět z šesti včerejších střel vyslal na bránu v první třetině, ale bez úspěchu. "V dalších částech hry už to vypadalo, že se častěji spíš než střílet snaží přihrávat. Naši kluci odvedli dobrou práci," chválil Mrázek.

Když tedy na třiadvacetiletého brankáře nevyzrál ostrostřelec hostí, zkusili to Capitals jinak. Například obránce John Carlson, který v 54. minutě vypálil tak tvrdou ránu, že uložila hlídače domácí svatyně na led. "Vůbec jsem tu střelu neviděl, proletěla kolem mě a trefila mě do ramene," popsal pro NHL.com Mrázek.

VIDEO: Tvrdá rána do Mrázkova ramene

Po dělovce od amerického zadáka se ale brzy zvedl a dál držel naděje týmu v rudých dresech. Zápas pomohl dotlačit až do prodloužení, které ve formátu 3 na 3 Mrázka prý skutečně baví.

V čase 60:45 ale nestačil na ruského šikulu Jevgenije Kuzněcova, který průnik po křídle zakončil vítězným zásekem. "Jen jsem se snažil jít tvrdě směrem na bránu," popisoval recept na rozhodující gól Kuzněcov, který si obratem vyslechl chválu z vlastních řad.

"To byla trocha ruského kouzlení," culil se po utkání obránce Nate Schmidt. "Jsem rád, že ho máme v týmu, obzvlášť pro prodloužení 3 na 3," popisoval. A věděl, o čem mluví. Kuzněcov se totiž letos trefil v novém formátu nastavení už podruhé a v této statistice je na čele soutěže.

MATCH OVERVIEW LEGACY
19. 11. • 02:00
Detroit Red Wings
Detroit Red Wings
1:2
ONLINE
19. listopadu
02:00
Washington Capitals
Washington Capitals
Góly

Domácí: 02:48. Larkin

Hosté: 10:54. Williams, 60:44. Kuzněcov

Sestavy

Domácí: Mrázek (Howard) – Kronwall, Green, DeKeyser, Ericsson, Kindl, Marčenko – Abdelkader, Zetterberg, Nyquist – Tatar, Dacjuk, Larkin – Miller, Athanasiou, Pulkkinen – Helm, Glendening, Sheahan

Hosté: Holtby (Grubauer) – Schmidt, Carlsson, Alzner, Niskanen, Orlov, Chorney – Ovečkin, Bäckström, Oshie – Johansson, Kuzněcov, Burakovsky – Chimera, Beagle, Williams – Laich, Latta, Wilson

Rozhodčí

Greg Kimmerly, Steve Kozari – Bryan Pancich, Steve Barton

Stadion

Joe Louis Arena, Detroit

Návštěva

20027 diváků

VIDEO: Sestřih utkání Detroit - Washington

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud