23. prosince 2015 • 10:52

Jágra poslal k zubaři bývalý parťák: On je legenda. A já ho zranil

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po Pittsburghu, Washingtonu, New Yorku a Philadelphii těšil Jaromír Jágr v sezoně 2012/13 hokejové příznivce NHL i v Dallasu. Za Stars odehrál 34 zápasů, čtrnáctkrát skóroval, svou pílí inspiroval nové spoluhráče. Jeden z nich, kanadský útočník Alex Chiasson, mu v nočním zápase NHL vyrazil čtyři zuby.



Chiassonovy dny v Dallasu už jsou také nějaký ten pátek sečteny, rodák z Montrealu se přesunul do Ottawy před startem sezony 2014/15. V loňském ročníku pobral v 76 utkáních za Senators 26 bodů, letos strádá. Přesto je autor pěti bodů ve 35 zápasech od úterní noci nejskloňovanějším hráčem svého týmu. Kdo také o sobě může říci, že vyrazil čtyři zuby Jaromíru Jágrovi?

Chiasson svou hůl do Jágrova chrupu nenavedl úmyslně. Na vině incidentu z poloviny první třetiny zápasu s Floridou (Panthers vyhráli 2:1 po nájezdech) byla nešikovnost a přemíra snahy zažehnat závar před brankářem Craigem Andersonem.

"Samozřejmě jsem to neudělal schválně. On je legenda téhle soutěže, hraje hokej tak dlouho, takhle ho nechcete vidět, i když jste soupeř. Mrzí mě to," kál se pětadvacetiletý Kanaďan.

VIDEO: Podívejte se, jak Jágr přišel o čtyři zuby


Jágr vzal újmu sportovně, na pár minut sice zmizel zkrvavený do šatny, ale vrátil se a dokonce jednou asistoval. Chiassona hned po zranění poplácal po rameni. "Ztratil jsem pár zubů, ale zase jsem získal navíc nějakou rychlost. To jste ostatně mohli vidět při mém úniku v prodloužení," smál se 43letý veterán před novináři.

Jágr se brejku dostal pár vteřin před koncem přidané pětiminutovky, ale v úniku s kličkou mezi nohy neuspěl. Střetnutí musely rozseknout až nájezdy. "Ale byl to brejk, ne? Takže už opravdu nechci slyšet žádné řeči o tom, že jsem pomalý," řehtal se po zápase Jágr a našel další pozitivum. "Zítra je Halloween, tak si aspoň nemusím kupovat masku!"

Ke spokojenosti měl útočník Panthers důvod. Chrup mu jistě američtí specialisté vyspraví a Florida vyhrála pátý zápas v řadě. Jágr se ke svému zranění vyjádřil i na Twitteru, kde poprosil Santu Clause o nové zuby.

"Všichni jsme si dnes dali krásný dárek k Vánocům," radoval se po výhře Jágrův spoluhráč Alexandr Barkov, jenž spolu s Pirrim zařídili pro bod navíc v nájezdech podruhé za sebou. V neděli díky nim jejich tým vyzrál na Vancouver a už je ve Východní konferenci šestý.

Vánoce budou na Floridě veselé, Panteři letos nejsou vůbec bezzubí. Tedy až na jednoho.

VIDEO : Podívejte se na Jágrův únik z prodloužení v sestřihu

Jaromír Jágr leží na ledě po zásahu holí od útočníka Ottawy Alexe Chiassona
Jaromír Jágr leží na ledě po zásahu holí od útočníka Ottawy Alexe Chiassona

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud