Martin Tomaides
7. února 2016 • 09:29

Florida ztratila vyhraný zápas s Pittsburghem. Mohl za to Crosby

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

OHLASY | Mají slušný bodový náskok, prohru si sem tam mohou dovolit, přesto padnout takovým způsobem bolí. Hokejisté Floridy měli v sobotním zápase proti Pittsburghu navrch, potvrzovali to střelecky a kdyby to šlo, asi by přikyvovala i výsledková tabule. Jenže Pens mají zkušenosti, a tak i když ještě v 55. minutě o dvě branky prohrávali, slavili nakonec výhru 3:2 v prodloužení. Především díky Sidney Crosbymu.



Čtyřiačtyřicet střel vyslali na bránu, sám Jaromír Jágr jich vyprodukoval hned šest. Panthers svému soupeři udělovali lekci z útočné produktivity a když v 50. minutě ujel mladík Aleksander Barkov do brejku a ve vlastním oslabení zvýšil na 2:0, všech 20 295 fanoušků v BB&T Center věřilo v happy end.

Ale Pittsburgh se nevzdal, využil absence dvou zkušených beků Willieho Mitchella a Erika Gudbransona a udeřil. Sidney Crosby nejdříve připravil snížení pro obránce Krise Letanga, v 59. minutě sám srovnal a v prodloužení znovu poslal puk Letangovi, aby utkání rozhodl.

"Tihle dva byli dneska fantastičtí a mužstvo doslova táhli na svých zádech," rozplýval se trenér Mike Sullivan pro NHL.com.

Osvědčil se hlavně Crosby, který se už vzpamatoval z mizerné první části sezony a pomalu zase předvádí to, co od něj všichni čekají. Dominanci. V tuto chvíli drží sérii deseti utkání s minimálně bodem a proti Panthers mimo jiné nasbíral body 900, 901 a 902.

PODÍVEJTE SE na sestřih utkání Florida - Pittsburgh

"On je prostě neskutečný. Viděli jste jeho přihrávku na Letanga v prodloužení? Když jsem viděl, že v prodloužení budeme hrát přesilovku, tušil jsem, že to takhle dopadne," popisoval gólman Jeff Zatkoff, jenž si zachytal teprve porduhé od 31. prosince.

V šatně domácích nebyla nutně chmurná atmosféra, všichni ale ví, že v play off by takhle ztracený zápas mohl mrzet. A klidně by mohl ve zbytku série přihrát psychickou výhodu na stranu soupeře. "Hráli jsme dobře, Pittsburgh pak snížil a měl i trochu štěstí. I když Crosby byl vynikající," popisoval zápas ze svého pohledu domácí trenér Gerard Gallant.

Třetí nejvyšší návštěva na utkání Panthers v historii tak viděla aspoň pořádně napínavý duel a domácí hokejisté si jsou vědomi toho, že k výhře chybělo málo. "Dneska jsme se nechali ukolébat, ale aspoň máme bod. Na příští utkání budeme stoprocentně připraveni," burcoval obránce Alex Petrovic.

VIDEO: Vítězný gól Letanga v prodloužení

MATCH OVERVIEW LEGACY
7. 2. • 01:10
Florida Panthers
Florida Panthers
2:3
ONLINE
7. února
01:10
Pittsburgh Penguins
Pittsburgh Penguins
Góly

Domácí: 26:03. Jokinen, 49:15. Barkov

Hosté: 54:56. Letang, 58:45. Crosby, 61:27. Letang

Sestavy

Domácí: Luongo (Montoya) – Campbell, Petrovic, Kulikov, Ekblad, Kampfer, Regner – Huberdeau, Barkov, Jágr – Jokinen, Trocheck, Smith – Pirri, Bjugstad, Shaw – Howden, MacKenzie, Thornton.

Hosté: Zatkoff (Fleury) – Määttä, Letang, Dumoulin, Daley, Lovejoy, Pouliot – Kunitz, Crosby, Hörnqvist – Hagelin, Cullen, Kessel – Kühnhackl, Sundqvist, Rust – Sheary, Porter, Wilson.

Rozhodčí

Charron, Hanson – Sharrers, Grandt

Stadion

BB&T Center, Sunrise

Návštěva

20295 (vyprodáno) diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud