9. března 2016 • 09:33

Polák skončil v krvi a v San Jose zuří. Strašné, říkají hráči

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Smolný večer má za sebou obránce Roman Polák ze San Jose. Hokejově se zadařilo, obrana Sharks i s českým hromotlukem nenechala soupeře z Edmontonu vstřelit jedinou branku (3:0), ale Polák musel s dresem zabarveným vlastní krví předčasně opustit zápas. Po rvačce s Darnellem Nursem se hodně zlobil a byl v právu. Stejně na situaci nahlížela i střídačka Sharks.



Nedorozumění přineslo záplavu české krve. V 57. minutě utkání dojížděl za bránu San Jose domácí útočník Matt Hendricks, chtěl puk, ale stejný záměr měl i Roman Polák. Stačila vteřina nepozornosti, americký útočník byl na ledě a svíjel se bolestí a ruka sudího mířila k Polákovi.

Obráncův výraz ale značil, že sám hráč je v tom nevinně. Opakovaný záběr navíc názor českého beka potvrdil, Polák se Hendrickse nedotkl, domácí útočník šel k ledu sám. Přesto se musel český reprezentant odsunout na dvě minuty na trestnou lavici. Ale to horší mělo teprve přijít.

VIDEO: Polák to od Nurseho pořádně schytal

Hned poté, co Polák lavici hanby opustil, přišel se značně nečistým krokem Darnell Nurse, který chtěl Hendrickse mstít. Do beka Sharks začal bez varování bušit, i ve chvíli, kdy si Polák rukavicí, kterou ani nestihl shodit, kryl poraněný obličej. Zbytečná zbabělost od hokejisty, který se umí dobře bít i férovým způsobem.

"Bylo to odporné, všechno jsem viděl přímo ze střídačky," zlobil se po utkání útočník Logan Couture. "Nurse na Romana skončil, ten ani nestihl sundat rukavice a vůbec se nemohl bránit. Čekám, suspendaci od vedení ligy," řekl pro csnbayarea.com.

Celou situaci navíc nezvládli ani sudí. Od těch Polák schytal pětiminutový trest za bitku, i když neshodil rukavice a nerozdal jediný úder. Naopak Nurse, který hráče napadl, měl rozhodně vyfasovat další dvouminutový flastr. Místo toho následoval trest pro střídačku San Jose, za urážku sudích.

"Tohle byla přece jasná definice napadnutí soupeře před bitkou, ne?" zlobil se trenér Peter DeBoer, jenž se na muže v pruhovaném ze střídačky pořádně rozeřval.

Na výsledku už se ale nic neměnilo, San Jose bralo jasnou výhru. Co se ale bude dít 16. března, až Oilers přijedou na led kalifornského mužstva, to se ještě uvidí...

VIDEO: Sestřih utkání Edmonton - San Jose

MATCH OVERVIEW LEGACY
9. 3. • 03:00
Edmonton Oilers
Edmonton Oilers
0:3
ONLINE
9. března
03:00
San Jose Sharks
San Jose Sharks
Góly

Domácí:

Hosté: 01:33. Couture, 15:50. Couture, 34:03. Pavelski

Sestavy

Domácí: Talbot (Brossoit) – Fayne, Sekera, Clendening, Nurse, Pardy, Reinhart – Eberle, McDavid, Korpikoski – Maroon, Draisaitl, Hall – Jakupov, Letestu, Kassian – Cracknell, Lander, Hendricks

Hosté: Reimer (Jones) – Braun, Vlasic, Burns, Martin, Polák, Dillon – Pavelski, Thornton, Hertl – Ward, Couture, Nieto – Donskoi, Marleau, Spaling – Karlsson, Tierney, Zubrus

Rozhodčí

Furlatt, Kowal – Berg, Sharrers

Stadion

Rexall Place, Edmonton

Návštěva

16 839 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud