22. března 2016 • 14:45

Na Floridě s horečkou. Mrázek protrpěl poslední dny v posteli

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Teplo, slunce, pohoda na každém kroku. Tak většinou vypadají výlety na Floridu. Hokejový brankář Petr Mrázek ale na ten poslední moc dobré vzpomínky mít nebude, krásné počasí totiž proležel s téměř čtyřicetistupňovými horečkami v posteli. Jeho místo navíc teď v klíčových bojích o postup do play off zabral dobře chytající parťák Jimmy Howard.



Poslední zhruba měsíc neplynul Petru Mrázkovi úplně podle představ. Hned třikrát dostal pět branek, nevyhrával tak často, jako předtím a Detroit ztrácel důležité body v bitvě o postup do bojů o Stanley Cup. A teď ho navíc ještě zradilo zdraví.

Mrázka srazily vysoké horečky, které ho při tripu na Floridu upoutaly k lůžku. "Venku bylo asi 27 stupňů a já jsem se cítil jako kdyby tam bylo pod nulou," vykládal Mrázek, kterého nemoc položila na několik dní.

Čtyřiadvacetiletý brankář už se cítí líp, začal jíst, pomalu se vydal na led a mohl tak poslouchat popichování svých spoluhráčů. "Zpátky z dovolený? Budeš zase chytat?" rýpal do něj například spoluhráč Justin Abdelkader.

Během Mrázkovy absence převzal brankářské povinnosti zkušený Jimmy Howard a ve dvou utkáních vychytal dvě důležité výhry. "Chytil se šance a odvedl v obou zápasech výbornou práci," připomněl kouč Jeff Blashill vítězství nad Floridou a Columbusem.

Zároveň si chválil dlouhodobou strategii klubu, který od začátku sezony dával najevo, že oba gólmany hodlá pravidelně střídat. To se sice časem změnilo a pozici jedničky převzal český brankář, přesto o odchodu Howarda z klubu nechtělo vedení mužstva slyšet. Teď, když Red Wings potřebují každý bod, se jistota v bráně hodí.

"Jimmy si v brání věří, a to je důležité. My pak samozřejmě taky věříme jemu. Chceme ještě Petra nechat odpočinout a něco natrénovat. Proto je super, že tu máme dva kluky, na které je spoleh," dodal kouč pro Detroit News.

Detroit hraje další utkání dnes v noci na ledě Tampy a Mrázek by ho měl zatím sledovat jen ze střídačky.

BLOGY brankáře Petra Mrázka na iSport.cz si přečtěte ZDE

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud