25. května 2016 • 14:40

Divoké změny v zákulisí Floridy. Proč po skvělé sezoně? ptá se novinář

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po bodově nejúspěšnější základní části historie by se možná čekala snaha o udržení trendu. Přesto hokejová Florida hlásí plno změn, a to ne na hráčské soupisce. Panthers během posledních týdnů propustili asistenta trenéra, šéfa skautingu, šéfa hokejových operací, vedoucího tréninkového komplexu a mají i novou tvář na pozici generálního manažera. Co se to v týmu Jaromíra Jágra děje?



Týden před skončením měsíce dubna zakončila Florida svou letošní sezonu. V play off nestačila na New York Islanders, ale předvedla dobrou hru a nasbírala zkušenosti pro následující sezony. V těch by podle předpovědí měla excelovat, mládí pomau dorůstá, na ledě už umí Barkov a spol. dominovat. V mužstvu se dalo čekat klidné léto, místo toho přišly divoké změny.

Prvními na řadě byli asistent trenéra John Madden, šéf hokejových operací Mike Dixon (ten v mužstvu pracoval na několika pozicích rovnou jedenáct let) a vedoucí tréninkového komplexu Jeff Campol. Nejvíce překvapil nucený odchod Maddena, který se v klubu staral o beky a během jeho angažmá se obrana Floridy zlepšila ze 17. na 7. místo v lize.

Šéf skautingu skončil po 14 sezonách

Daleko větším šokem byl vyhazov šéfa skautingu Scotta Luceho, který byl u klubu po 14 sezon, přežil sedm trenérů a pět generálních manažerů a byl u draftování takových borců, jakými jsou Jonathan Huberdeau či Aaron Ekblad. To jsou teď dvě opory Panthers, které ve svých prvních sezonách získali Calder Trophy, tedy ocenění pro nováčka roku.

Ještě před sezonou byl Luce povýšen a na svou osobu slyšel samou chválu. Teď je všechno jinak. "Scott je výborný chlapík a do týmu přivedl plno velmi dobrých hráčů, ale my to chceme zkusit trochu jinak a rádi bychom rozšířili pozice našich ostatních skautů," řekl pro Sun-Sentinel Tom Rowe, nový generální manažer, který v pozici nahradil Dalea Tallona, jenž se posunul na vyšší pracovní post.

Jenže divoké kroky vedení samozřejmě nemohly uniknout zástupcům médií a zákulisní dění v týmu je velkým tématem. Nikdo neví, co čekat a někteří zaměstnanci si přestávají být jisti svou pozicí. Takto radikální kroky jsou zvláštní ve chvíli, kdy se daří.

Žurnalisté tak ukazují na majitele mužstva Vinnieho Violu a varují: Jen aby si svou hračku nezničil. "Protože já už jsem viděl vyhazovy po špatné sezoně, průměrně i relativně dobré. Ale nikdy po rekordně nejlepší," napsal sloupkař Dave Hyde.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud