28. října 2016 • 18:51

Stopka pro Pastrňáka! Za úder do hlavy zaplatí i mastnou pokutu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejista David Pastrňák si v NHL dva zápasy nezahraje. Vedení NHL útočníka Bostonu potrestalo za zákrok na Dana Girardiho z New York Rangers, kterého Pastrňák poslal k ledu nedovoleným hitem na hlavu.



Pastrňák udělal zbytečný pohyb nahoru a trefil Girardiho do hlavy,“ vysvětluje NHL trest pro českého mladíka. Tomu pomohlo, že nic podobného ještě nepředvedl a disciplinárka ho řešila poprvé.

Vedle dvouzápasového trestu Pastrňák také přijde o více než 10 tisíc dolarů (přibližně 250 tisíc korun) z platu.

VIDEO | Podívejte se na vysvětlení trestu pro Davida Pastrňáka

Dvacetiletý nejproduktivnější český hokejista sezony v 31. minutě středečního zápasu fauloval Girardiho ve středním pásmu. Za nedovolený zákrok na hlavu dostal od sudích Jona McIsaaca a Justina St. Pierrea dvouminutový trest.

Girardi se poblíž červené čáry snažil ve vzduchu rukou zachytit puk, Pastrňák k němu přijel v rychlosti z levé strany a srazil jej ramenem k zemi. Následně se strhla na ledě potyčka.

Girardi opustil led po svých, zamířil do kabiny a na konci druhé třetiny se vrátil do hry. Stihl jedno střídání a pak odehrál celou třetí třetinu utkání, v kterém Rangers zvítězili 5:2.

Pastrňák si trefou už v 10. sekundě utkání vylepšil svou bilanci v této sezoně na osm bodů za pět branek a tři asistence v sedmi duelech.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud