18. října 2017 • 08:48

Nečas poprvé v NHL a hned proti McDavidovi. Hrál jsem špatně, řekl

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři zápasy viděl jenom ze střídačky, ale ten čtvrtý už byl jeho. Na ledě Edmontonu si odbyl premiéru v NHL český talent Martin Nečas z Caroliny a podpořil vítězství 5:3. V akci moc nebyl, kvůli množství vyloučení na obou stranách zapsal na ledě pouze 6 minut a 54 vteřin, do statistik se nezapsal a po utkání se zkritizoval. „Hrál jsem špatně," řekl reportérům.



Nečas má za sebou perné léto plné superlativů. Na svou adresu si vyslechl množství komplimentů ze všech stran a díky kombinaci dřiny a talentu získal místo v sestavě Hurricanes. V klubu si ho velmi váží, což potvrzuje i vtípek s jeho jménem zveřejněný na klubovém Twitteru před startem utkání.

V Edmontonu nebyl zrovna teplý a slunečný den, a tak v klubu nezapomněli připomenout český ekvivalent k ne zrovna pěknému dni. „Nečas znamená v překladu do češtiny ošklivé počasí," stálo pod snímkem z radaru, který zachycoval povětrnostní situaci v kanadském městě.

A Hurricanes skutečně přijeli trochu jako hurikán. V páté minutě vedli díky Teuvo Teräväinenovi už 2:0 a zapsali nejrychlejší podobný vstup do utkání od listopadu 1996, kdy stejným skóre vedli po 3 minutách a 42 vteřinách hry.

Po dvou třetinách ne ledě Oilers bylo v úterý skóre 3:1 pro hosty a v přestávce mezi třetinami zamířil Martin Nečas k mikrofonu, aby nabídl pocity muže, který si odbývá premiéru v NHL. Navíc tváří v tvář asi nejlepšímu hráči současnosti Connoru McDavidovi. „Naše přesilovky jsou o dost lepší než v předchozích utkáních," zhodnotil osmnáctiletý forvard a připomněl dva góly v početní výhodě z první části hry.

Reportér Mike Maniscalco byl také zvědavý, jak nováčkovi může na ledě mezi nejlepšími borci světa pomoci poslední sezona v Kometě Brno, kde čerpal znalotsti a zkušenosti od protřelého mazáka Martina Erata. „Řekl mi plno věcí a pomáhal mi, na ledě to ale musí člověk zjistit sám," řekl.

Oilers se v poslední části hry trochu sebrali, zápas díky prvním gólům Ryana Stromeho a Milana Lucice v sezoně ještě zdramatizovali, ale na body to znovu nestačilo. S jednou výhrou z pěti zápasů se jeden z černých koních sezony krčí na předposledním místě tabulky za zoufalou Arizonou.

Hurricanes v zápase táhl především lídr Jordan Staal, který nasbíral 4 body za jeden gól a tři asistence, ale ač byl kritický, vůbec špatně si nevedl ani Martin Nečas, který nastartoval utkání se Sebastianem Ahem a Eliasem Lindholmem.

„Nervózní jsem moc nebyl. Chtěl jsem jen hrát svou hru, ale to se mi nepovedlo. Hrál jsem špatně a na ledě jsem se necítil moc dobře," řekl Nečas pro NHL.com.

„Ale hlavní je, že máme dva body."

VIDEO: Sestřih utkání Edmonton - Carolina

Góly

Domácí: 37:11. Letestu, 45:03. R. Strome, 48:06. Lucic

Hosté: 00:20. T. Teräväinen, 04:53. T. Teräväinen, 18:40. E. Lindholm, 44:03. J. Staal, 50:36. Slavin

Sestavy

Domácí: Brossoit (Talbot) – A. Larsson, Klefbom, Auvitu, Russell, Gryba, Nurse – Yamamoto, McDavid (C), Maroon – R. Strome, Nugent-Hopkins, Lucic – Kassian, Letestu, Pakarinen – Khaira, Slepyšev, Malone – J. Jokinen.

Hosté: C. Ward (Darling) – Pesce, Slavin, Faulk (C), Hanifin, T. Carrick, H. Fleury – Williams, J. Staal (C), T. Teräväinen – D. Ryan, V. Rask, Skinner (A) – E. Lindholm, Nečas, Aho – Jooris, Krüger, Nordström.

Rozhodčí

Kowal T. (Can), Walsh I. (Usa)

Stadion

Rogers Place, Edmonton

Martin Nečas v přípravném utkání proti Washingtonu
Martin Nečas v přípravném utkání proti Washingtonu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud