Květoslav Šimek
7. listopadu 2013 • 12:06

Nadaný Zdráhal se přesunul do Crosbyho týmu a hned se uvedl asistencí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V tomhle týmu vyrůstal Sidney Crosby - Rimouski Océanic má v kanadské juniorce QMJHL velmi dobrý zvuk. V současné době tam hrají i dva čeští hokejisté – osmnáctiletý obránce Jan Košťálek a nově i útočník Patrik Zdráhal (18 let). V noci odehrál Zdráhal za Rimouski svůj první zápas po přestupu z Bathurstu a hned se uvedl asistencí na vítězný gól proti Chicoutimi (3:1). Byl vybrán za třetí hvězdu duelu. Košťálek si připsal body dva (0+2).



V létě bylo kolem talentovaného Patrika Zdráhala docela rušno. Vítkovice, jeho mateřský klub, s ním napevno počítaly do extraligové sestavy. Po velmi slušné přípravě měl hrát v první formaci vedle Jiřího Burgra. I mladého útočníka tahle možnost lákala.

Nakonec dal ovšem na radu svého táty Pavla, bývalého extraligového útočníka, přednost zámoří. Vítkovické trenéry Petera Oremuse a Romana Šimíčka tím překvapil, manažera Petra Husičku naštval. „Už opravdu nevím, co bychom měli mladým nabídnout, aby zůstali,“ zlobil se Husička.

V Bathurstu sice hrával Zdráhal pravidelně, v 18 zápasech nasbíral 12 bodů (5+7), jenže tým byl průměrný. Nedařilo se mu. „Byl jsem se tam podívat na několik zápasů a bylo to slaboučké,“ říká i Zdráhalův táta Pavel. „Neměl si to s kým hodit, neměl s kým kombinovat. I klukovy výkony šly dolů, sám nehrál podle svých představ.“

Mladý Zdráhal v jednu chvíli reálně zvažoval i návrat do Evropy. Ovšem ozvali se z Rimouski. „To je špička juniorské ligy,“ přitakává Zdráhal senior. „Patrik sice nebyl v první chvíli z trejdu nadšený, bojoval s tím, ale nové prostředí se mu líbí. A mají tam výborný tým. Hraje tam například centr Gauthier, kterého si vybralo Toronto na posledním draftu v prvním kole (21. pozice).“

K ruce má navíc nově Zdráhal i českého parťáka. V Rimouski hraje osmnáctiletý bývalý sparťanský bek Jan Košťálek. V týmu je nejproduktivnějším obráncem, v 19 zápasech nasbíral 14 bodů (1+13). Že by souhra českých mladíků mohla výborně fungovat, ukázal hned první společný zápas proti Chicoutimi.

Pokud se jim bude dařit i dál, bude to rozhodně dobrá zpráva i pro trenéry mládežnických reprezentací, kam Zdráhal i Košťálek patří.

Vstoupit do diskuse
0