11. května 2009 • 11:59

VIDEO: Rusové vyrazili slavit do ulic!

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ihned po vítězství ruského týmu ve finále hokejového mistrovství světa vypukly v centru Moskvy oslavy. "Rusko! Vítězství! Urrááá!" volaly davy rozradostněných fanoušků v ulicích za nepřetržitého troubení klaksonů aut.



Na ulicích se objímali neznámí lidé, rozradostnění fanoušci se vykláněli z oken aut a mávali vlajkami, šampaňské a pivo tekly proudem.

Ruští hokejisté vyhráli v neděli v Bernu finálový zápas nad Kanaďany 2:1 a obhájili loňský titul z Québeku.

Jindy přísná policie bujarým oslavám jen přihlížela, žádné vážnější incidenty se podle moskevského velitelství strážců pořádku neodehrály.

"Moskvané slaví vítězství nočními procházkami, aniž by narušovali veřejný pořádek, a tak se policie k fanouškům chová s pochopením," citovala agentura RIA Novosti nejmenovaného policejního velitele.

Vzhledem k nastávajícímu finále písňové soutěže Eurosong platí v ruské metropoli v posledních dnech mimořádná bezpečnostní opatření, v ulicích hlídkuje na 20.000 strážců pořádku.

Policie měla v noci na dnešek pod kontrolou hlavně sportovní bary, v ulicích se pak během oslav objevili i příslušníci speciálních pořádkových jednotek.

Desítky fanoušků s ruskými vlajkami v rukou slavily titul šampionů i v centru lotyšské metropole Rigy, kde žije početná ruská menšina.

Rusové jezdili autama, troubili do všech stran a s vlajkami v ruce slavili obhajobu titulu mistrů světa!
Rusové jezdili autama, troubili do všech stran a s vlajkami v ruce slavili obhajobu titulu mistrů světa!

Hlavnímu trenérovi "sborné" Vjačeslavu Bykovovi a jeho svěřencům už alespoň telefonicky pogratulovali k zlatým medailím prezident Dmitrij Medveděv a premiér Vladimir Putin.

"Jsem pyšný na hru ruské reprezentace, která vyhrála všechna utkání na mistrovství," prohlásil podle Kremlu Medveděv.

Podle Putina si ruský tým titul plně zasloužil. "Dokázat naprosté prvenství v hokejovém světě podruhé za sebou bylo mnohem těžší než loni. Ruská reprezentace svou mistrovskou hrou a skvělým týmovým duchem potvrdila, že titul šampionů získala právem."

Hokej patří v Rusku k nejpopulárnějším sportům a výkony "sborné" se hodnotí nejen ze sportovního hlediska, ale i jako neselhávající důkaz velmocenského postavení země.

Jak opěvoval Sbornou ruský tisk
"Hokej je naše hra!"
Sport-Express

"Rusko je zase nejsilnější na planetě! Naší sborné se dnes nikdo nevyrovná!"
Sovětskij sport

"V moderních hokejových dějinách se ještě neodehrál turnaj s předvídatelnějším a vytouženějším finále."
Sport-Express

Sestřih finále MS a oslavy

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud