5. května 2012 • 22:35

Štěpánek kiksem nabídl Švédům gól. Tohle se stávat nesmí, řekl Kysela

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po famózním výkonu Jakuba Kováře proti Dánsku (2:0) si stoupl do brány proti švédským chasníkům Jakub Štěpánek. Sice několikrát tým podržel, v rozhodující moment u druhé branky ale zaváhal. Domácí tým se tak raduje z vítězství 4:1 nad Hadamczikovým výběrem. "Tohle se gólmanovi stát nesmí," poznamenal hokejový expert a bývalý reprezentant Robert Kysela, který utkání hodnotil v komentovaném online přenosu pro iSport.cz.



Alois Hadamczik Štěpánka před turnajem označil jako týmovou jedničku, do úvodního duelu šel přesto jako první do brány Jakub Kovář. Proti Dánům vychytal čisté konto a měl zásadní podíl na výhře 2:0.

Proti Švédům si do brány stoupl dle avizované dohody Jakub Štěpánek. Nevedl si špatně, předvedl pár skvělých zákroků. Jenže v jednom z klíčových momentů zaváhal.

Na začátku druhé třetiny mu do branky překvapivě propadlo nahození Niklase Kronwalla, který vyslal na českou bránu puk takřka z nulového úhlu. Češi v tu chvíli prohrávali 0:2 a manko už do konce utkání i přes snížení Petružálka nesmazali.

"Tohle se gólmanovi nesmí stát. Viděl všechno, byl to takovej hozenej puk na bránu, propadlo mu to mezi betony. Sám ví, že to nebyl dobrý zákrok," hodnotil kritický moment českého brankáře Kysela.

"Když se taková věc brankáři stane, je to špatně. V podobným zápasech znamená podobný gól hřebíček do rakve. Jinak podržel, některé zákroky byly vynikající," pokračoval v hodnocení mistr světa z Vídně 1996.

Štěpánek loví podruhé puk ze své sítě
Štěpánek loví podruhé puk ze své sítě

Nyní je otázka, jak zareaguje Alois Hadamczik. Vrátí v pondělí proti Norsku do branky Jakuba Kováře? Nebo dá důvěru muži, na kterém chtěl v brance stavět?

"Řekli jsme před turnajem, že jedničkou bude Jakub Štěpánek, ale Kovář chytá také výborně. Zítra se rozhodneme, koho dáme do brány proti dalšímu soupeři," uvedl pro ČT4 Hadamczik.

Češi na šampionátu pokračují v pondělí, kdy se od 16:15 utkají s Norskem.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud