15. května 2012 • 21:11

Jednoduchý zápas, Hemský si dělal, co chtěl, říká spokojený Hadamczik

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér českých hokejistů Alois Hadamczik byl rád, že jeho svěřenci dokráčeli v závěrečném utkání v základní skupině B proti Německu ke snadnému vítězství 8:1. Před klíčovou čtvrteční čtvrtfinálovou bitvou se Švédskem podle něj dnešní odevzdaný sok mužstvo sice neprověřil, ale kouče potěšila předvedená hra.



"V utkání byla vidět spousta věcí, které by tam měly být. Ale soupeř nám umožnil hrozně moc. My jsme je svým pohybem a dobrou přihrávkou do ničeho nepustili, nezahazovali jsme puky a individuálně se hráči, hlavně Hemský, prosazovali, a proto bylo utkání pro nás tak jednoduché," řekl Hadamczik novinářům.

"Nemůžeme na tom stavět, ale jsem rád, že to byl pro kluky pohodový zápas. Bavili se hokejem a uvolněný zápas pro ně může být velké plus," navázal kouč.

Proti Švédsku předpokládá úplně jiný odpor soupeře. Očekává, že Švédové budou daleko důslednější, budou mít propracovanou obranu a fyzický kontakt bude jiný.

"Kdybych to složení měl dodržet, tak bych musel přeházet jiné útoky. Petr Nedvěd na centru hraje výborně a myslím, že s Hemským na křídle to bude dobrá dvojice pro čtvrtfinále," navázal Hadamczik.

Jakub Štěpánek (vpravo) v utkání s Německem pustil v závěru do branky náhradníka Petra MrázkaFoto Pavel Mazáč Sport

V utkání se dařilo především třetímu útoku, kam se místo odpočívajícího Petra Nedvěda zařadil k Aleši Hemskému a Petr Průchovi Petr Koukal.

Hadamczik se ale proti Švédům vrátí k původnímu složení formací. "My jsme dneska hráli v tréninkové tempu, nebyli jsme obsazovaní. I když tento útok hrál velmi dobře, Hemský si na place dělal, co chtěl, a bylo to takové jeho galapředstavení, tak se nesmíme zlákat," prohlásil kouč.

Ve třetí třetině už nehrál obránce Jakub Nakládal, který měl od konce první třetiny problémy s třísly. "Pavel Kolář ho dává dohromady a měl by hrát. Také Petr Koukal tam měl dva tvrdé střety a věřím, že to zranění nebude a můžeme udělat sestavu pro čtvrtfinále," doplnil Hadamczik.

Nepočítá ale, že by měl k dispozici beka Zdeňka Kutláka, který se zranil v úvodním utkání s Dánskem. "Myslím si, že moc šancí není, že by ještě zasáhl do hry. Dlouhou dobu stál, nehrál a zranění se ukázalo, že je delšího charakteru."

MRÁZEK? ZVEDNE MU TO SEBEVĚDOMÍ

Na posledních devět minut poslal Hadamczik do branky i třetího brankáře Petra Mrázka.

"Tomu klukovi to zase může zvednout sebevědomí. Během utkání jsme věděli, že je rozhodnuto. Nechtěli jsme brát Štěpánkovi čas na ledě, tak jsme se domluvili, že ve třetí třetině ho dáme druhou polovinu do branky," okomentoval to Hadamczik.

Talent hrající zámořskou juniorskou OHL za Otttawu 67's si stihl připsat dva úspěšné zákroky. "On je vždy koncentrovaný na výkon, maká v tréninku a na každé cvičení chodí naplno. Měl jeden těžký zákrok, s kterým se vyrovnal," ocenil Hadamczik.

David Krejčí (vlevo) se raduje z dalšího gólu v německé síti na MS ve ŠvédskuFoto Pavel Mazáč (Sport)

Kouč zatím neprozradil, zda na čtvrtfinále proti Švédsku nasadí do branky Jakuba Kováře, který se zatím těšil větší důvěře, či Jakuba Štěpánka.

"Řeknu to zítra po tréninku. Stejně tak to budou vědět až ve středu i brankáři. Utkání je až další den. Dělal jsme to tak doposud, tak to dodržím," dodal Hadmaczik.

Švédové ve skupině porazili české hokejisty 4:1 a Hadamczikův výběr se proti nim střelecky prosadil jen po chybě gólmana Viktora Fastha, který přihrál přímo na hůl Jakuba Petružálka.

"Je pravda, že nám toho moc nedovolili. A my jim taky ne, když si vezmeme počet střel a že jsme je opticky vytlačovali do rohů," řekl.

Čtvrtfinále bude podle Hadamczika o momentální formě. "Je to o jednom zápase. Zvolíme taktiku, že nebudeme chtít propadat, aby Švédové chodili do plných, a chceme chodit do rychlých protiútoků. Nemůžeme jen bránit, musíme mít adekvátní protiútok," prohlásil Hadamczik, který věří, že forma a sebevědomí jeho svěřenců má na turnaji vzrůstající tendenci.

"Zkušení hráči jako ti z prvního útoku a Krejčí, Nedvěd nebo Hemský by se měli ve čtvrtfinále prosadit," dodal Hadamczik, který pro tým chystá na středu program se společnou večeří. "Dáme si steaky, krvavé," smál se.

Martin Erat překonává Denise Endrase v zápase s Německem na MS ve Švédsku
Martin Erat překonává Denise Endrase v zápase s Německem na MS ve Švédsku


Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud