Zdeněk Janda
10. května 2014 • 15:05

Hertl míří za legendou! Jsem nadšený, určitě na něj dám, říká o Jágrovi

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Těch rozhovorů, co už poskytl o legendárním veteránovi… Jak ho „žral“, když vyrůstal. Jak si na něj hrál. Teď si poprvé od začátku zápasu zahraje s ním. „Jsem z toho nadšený,“ přiznává útočník Tomáš Hertl, který v zítřejším zápase se Švédy (v 19.45 hodin) nastoupí se svým idolem Jaromírem Jágrem. Spolu s nimi bude na levém křídle hrát kapitán Tomáš Rolinek.



Nejdříve ho zastavil štáb švédské televize. Potom kanadský reportér. Na závěr přišli čeští reportéři. Není těžké uhodnout, kolem čeho se točil rozhovor po dnešním tréninku…

„Každý se mě na to ptá. Jak se těším a tak,“ řekl Hertl a pak vyšvihl svůj typický úsměv, jímž se vedle svého hokejového umu v zámoří značně proslavil.

„On už hrál v NHL, já jsem přitom nebyl ani na světě. V tomhle je to srandovní. Ale budu se na to snažit nemyslet, chci hrát svůj hokej. A co nejvíc pomoct týmu,“ dodal 20letý útočník ze zámořského týmu San Jose Sharks.

Po dnešním tréninku už spolu s Jágrem probírali, jak budou hrát. „Když mi něco poradí, určitě na něj dám,“ znovu se pousmál Hertl, který s 42letou legendou dohrával už včerejší zápas se Slováky. I když ví, že se bude muset nejslavnějšímu českému hokejistovi přizpůsobit, nechce mu zase slepě posílat puky.

„Růža (kouč Růžička) už mi říkal, že jdu na centra, tak abych ho jenom nehledal. Věřím, že to bude klapat,“ tvrdí nejmladší člen českého týmu. A hned si v jedné formaci zahraje s tím nejstarším. Dohromady je dělí 22 let!


Na tréninku národního týmu Jaromír Jágr, Ondřej Němec, Tomáš Hertl
Na tréninku národního týmu Jaromír Jágr, Ondřej Němec, Tomáš Hertl

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud