27. dubna 2015 • 12:56

Superstar Crosby: Do Prahy se na MS těším! Přijede i Malkin?

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jen pár dní před startem hokejového šampionátu v Česku oznámil kanadský štáb velkou posilu. I když velkou je slabé slovo. Sidney Crosby je prvotřídní hokejová celebrita, hvězda největšího rázu, majitel Stanley Cupu i dvou zlatých medailí z olympiády. A možná nebude z Pittsburghu jediným, kdo se na mistrovství světa podívá.



Sedmadvacetiletý Crosby se zatím na hokejovém mistrovství objevil pouze jednou, bylo to v roce 2006 po jeho nováčkovské sezoně v NHL. Kanadský forvard tehdy v devíti zápasech posbíral šestnáct bodů a byl zvolen nejlepším útočníkem turnaje. Medaili ale ve sbírce nemá, jeho mužstvo tehdy v zápase o bronz prohrálo s Finskem.

Nikdy jindy už Crosby na MS nereprezentoval, většinou totiž táhl své Penguins ostrými boji o Stanley Cup. Přijede až teď do Prahy a pokusí se tedy stát členem Triple Gold Clubu. "Je to tak, na šampionátu jsem dlouho nebyl, už se moc těším," řekl pro klubové stránky.

Tým Kanady dál hledá třetího brankáře, kdo doplní Mikea Smithe z Arizony a Martina Jonese z Los Angeles? Odpovědí by mohl být Marc-Andre Fleury, brankářská jednička Pens. "Sledoval jsem soupisku, ale spíš to vypadá, že se nevejdu," řekl majitel olympijského zlata z roku 2010 a dodal, že by se zúčastnil rád.

Další hvězda Pittsburghu Jevgenij Malkin zatím tajemně mlčí a čeká na pohovor s klubovým trenérem Mikem Johnstonem. "Bez něj se nemůžu rozhodnout. Za národní tým ale hraju vždycky rád," řekl ruský borec, který už na MS v kariéře posbíral kompletní sadu medailí.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud