1. května 2015 • 22:51

Přestřelka na MS! Češi blízko výhry, se Švédy prohráli po nájezdech

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prohrávali se, několikrát dotahovali, vedli a nakonec mají alespoň bod.  Čeští hokejisté prohráli v úvodním utkání na domácím MS se Švédskem 5:6 po nájezdech. Svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky ve třetí třetině třemi góly otočili vývoj zápasu ze stavu 2:4 na 5:4, ale v 60. minutě v přesilové hře při soupeřově power play inkasovali. Nájezdy poté rozhodl obránce Oliver Ekman-Larsson. Utkání jsme sledovali v ONLINE reportáži včetně diskuze s trenérem Josefem Jandačem a bývalým reprezentačním obráncem Liborem Procházkou.



Utkání se Švédskem nedohrál Jaromír Jágr. Jak vypadá jeho zraněný malíček? Podle kouče Vladimíra Růžičky bude Jágr v sobotu proti Lotyšsku hrát.

MATCH OVERVIEW LEGACY
1. 5. • 20:15
Česká republika
Česká republika
5:6
ONLINE
1. května
20:15
Švédsko
Švédsko
Góly

Domácí: 13:28. Jágr, 42:52. Hertl, 51:34. Simon, 52:31. Červenka, 56:53. Zaťovič

Hosté: 03:23. Lundqvist, 07:30. Kronwall, 34:34. Rask, 44:08. Lindström, 59:07. Sjögren, 65:00. Larsson

Sestavy

Domácí: Salák (Pavelec) – Hejda, Němec – Kolář, Nakládal – Krejčík, Čáslava – Jordán – Sobotka, Erat, Voráček (C) – Klepiš, Kovář, Jágr – Červenka, Novotný, Hertl – Zaťovič, Koukal, Simon

Hosté: Enroth (Nilsson) – Ekman-Larsson, Klefbom – Klingberg, Kronwall (C) – Rahimi, Ahnelov – Ekholm – Forsberg, L. Eriksson, Lander – Lindström, J. Ericsson, Moller – Hjalmarsson, Lindholm, Rask – Sjögren, Josefson, Lundqvist

Rozhodčí

Piechaczek (Něm.), Rantala – Lazarjov (Rus.), Suominen (Fin.)

Stadion

Hašek po zápase se Švédy: Trenérům musely vstávat vlasy hrůzou
Video se připravuje ...

Česká republika - Švédsko 5:6 po nájezdech (1:2, 0:1, 4:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 14. Jágr (Nakládal, Voráček), 43. Hertl (Němec, Klepiš), 52. Simon (Hejda), 53. Červenka (Voráček, Čáslava), 57. Zaťovič (Novotný, Simon) - 4. J. Lundqvist (Sjögren, Josefson), 8. S. Kronwall (Ekholm, Lander), 35. Rask (Lindholm, Hjalmarsson), 45. Lindström (Möller), 60. Sjögren (Lindström, Klingberg), rozhodující nájezd Ekman-Larsson. Rozhodčí: Piechaczek (Něm.), Rantala - Suominen (oba Fin.), Lazarev (Rus.). Vyloučení: 4:5. Využití: 2:2. Diváci: 17.383 (vyprodáno).

Z V VP PP P Skóre B
1. Kanada 7 7 0 0 0 49:14 21
2. Švédsko 7 4 2 0 1 34:19 16
3. Česko 7 4 1 1 1 27:18 15
4. Švýcarsko 7 2 0 4 1 12:18 10
5. Německo 7 2 0 1 4 11:24 7
6. Francie 7 1 1 0 5 13:20 5
7. Lotyšsko 7 0 2 1 4 11:25 5
8. Rakousko 7 0 2 1 4 10:29 5

Nájezdy

Švédové proměnili dva, Češi jen jeden. Dva body tak patří dnes hostům. Zatímco Enrotha překonal jen Voráček, Salák nestačil na střely Lindholma a Ekmana-Larssona.

Prodloužení

Celé prodloužení neodehrál zraněný Jaromír Jágr. Gól v něm nepadl.

3. třetina

Konec třetí třetiny.

59:04 ČESKO - ŠVÉDSKO 5:5. Necelou minutu před koncem přišli Češi o vítězství. Už bez odvolaného brankáře srovnal Švéd Sjögren na 5:5.

56:52 ČESKO - ŠVÉDSKO 5:4 GÓL. A neuvěřitelný obrat pokračuje Martin Zaťovič dává pátý český gól. Švédové poprvé v zápasu ztrácí, fanoušci v O2 Areně jsou na nohou!

Češi otočili na 5:4! Čtvrtá lajna dostala chuť, řekl Procházka
Video se připravuje ...

52:31 ČESKO - ŠVÉDSKO 4:4 GÓL. A během necelé minuty dokázali Češi dokonce vyrovnat. O čtvrtý gól se postaral Roman Červenka.

Jandač o vyrovnání Česka na 4:4 Červus tohle umí
Video se připravuje ...

51:33 ČESKO - ŠVÉDSKO 3:4 GÓL. Benjamínek týmu Dominik Simon dává najevo, že se čeští hokejisté ještě nevzdávají a znovu snižuje na rozdíl jednoho gólu.

Procházka o Simonově gólu na 3:4: To se nedá chytat
Video se připravuje ...

44:08 ČESKO - ŠVÉDSKO 2:4 GÓL. Švédové rychle odpovídají. Češi chybovali v rozehrávce a brejk zakončil Lindström. "Zase gól z kategorie lacinějších. Dobře vyřešené přečíslení. Je to velká škoda," hodnotí situaci Josef Jandač.

Jandač o švédském gólu na 4:2: Dobře vyřešené přečíslení
Video se připravuje ...

42:51 ČESKO - ŠVÉDSKO 2:3 GÓL. A české naděje znovu žijí. Tomáš Hertl dostal odraženou střelu za záda švédského brankáře.  "Tenhle gól přesně potřeboval. Souboj před bránou a důraz. To je to, co především mladé mělo zdobit a na tom by se měli chytnout. Má jedničku," tvrdí Libor Procházka.

Procházka o gólu Česka na 1:2: Střela od modré a dobré clonění
Video se připravuje ...

Začala třetí třetina.

Přestávka

Josef Jandač o Hertlově roli v týmu: „V důrazu a v předbrankovém prostoru má předpoklady, kde by měl být nepříjemný.“

2. třetina

Konec druhé třetiny.

34:36 ČESKO - ŠVÉDSKO 1:3 - GÓL. Povedená otočka Viktora Raska dává Švédům znovu dvoubrankový náskok nad domácími. "Trochu nás tam zavřeli v pásmu a nedůsledností v předbrankovém prostoru jsme jim dovolili skórovat. Jinak ve hře jsme si vytvářeli šance," komentuje celou situaci Josef Jandač.

Jandač o švédském gólu na 3:1: Trochu nás tam zavřeli v pásmu
Video se připravuje ...

Začátek druhé třetiny.

Přestávka

Josef Jandač v redakci deníku Sport o Jágrově gólu: "Radost to udělá každému hráči, ale po těch letech, co má za sebou... Už nemá komu co dokazovat."

1. třetina

Konec první třetiny.

13:27 ČESKO - ŠVÉDSKO 1:2 - GÓL. První gól domácích vstřelil Jaromír Jágr. Nepatrně tečoval při Nakládalově střele od modré. Nálada v O2 Areně se opět probudila. "Zdánlivě jednoduchý gól, ale velmi účelný. Střela od modré, dobré clonění. Je zbytečné to pořád omílat. Když před bránou nikdo nebude stát a brankář bude vidět na střelce, jen málokdy něco pustí," říká k tomu Libor Procházka.

Procházka o gólu Česka na 1:2: Střela od modré a dobré clonění
Video se připravuje ...

7:30 ČESKO - ŠVÉDSKO 0:2 - GÓL. Nepovedený vstup domácího týmu do prvního utkání na turnaji pokračuje. Kromwall přidal další branku Švédů. Gól z kategorie lacinějších na první tyč, i když brankář neviděl při proměněné přesilovce. Do konce třetiny by to chtělo kontaktní gól, abychom byli ve hře," říká Josef Jandač.

Jandač o druhé trefě Švédů: Gól z kategorie lacinějších
Video se připravuje ...

3:23 ČESKO - ŠVÉDSKO 0:1 - GÓL. Velké zaváhání českého týmu. Erat přihrával Němcovi, který už ale skákal na střídačku a Lundqvist toho využil a propálil Saláka. "Špatně jsme střídali. Nevím, jestli Němec viděl puk," říká Procházka.

Procházka o prvním gólu Švédů: Naše špatné střídání
Video se připravuje ...

Zápas začal.

Česká střídačka přihlíží inkasovanému gólu
Česká střídačka přihlíží inkasovanému gólu

Před zápasem

Tipy na výsledek zápasu? Josef Jandač tipuje českou výhru 5:1, Libor Procházka českou výhru 3:2.

Josef Jandač v redakci deníku Sport: "Podstatné pro úspěch bude, abychom neprohrávali osobní souboje a neinkasovali v našem oslabení."

Libor Procházka v redakci deníku Sport: "Švédi jsou robustní a těžko se přes ně prosazuje. Ale jsou také rychlí a techničtí. Na mistrovství to byl pro nás nejméně oblíbený soupeř. Hrálo se proti nim špatně."

Josef Jandač v redakci deníku Sport: "Pro hostitelskou zemi je balvan to očekávání. Věřím, že se toho zbavíme." 

Podívejte se, jaká atmosféra panuje v nákupní galerii u O2 Areny, kde zápas už za 35 minut začne.

V nákupní galerii u O2 Areny před zápasem se Švédy udržují bojovou náladu bubeníci
Video se připravuje ...

Mezi úterními tréninky svých týmů se potkali na chodbě u kabin. „Nazdar, JJ,“ zahalasil Jaromír Jágr. „Nazdar, JJ,“ odpověděl mu Jacob Josefson, 24letý švédský útočník, který se s českou legendou zná ze společných let v New Jersey Devils, dnes budou stát proti sobě. VÍCE ZDE>>>

Ozdobou českého týmu by mohla být ofenziva. Trenéři pak hodně spoléhají na přesilové hry, které však příliš netrénovali. „Chceme hráčům nechat určitou volnost,“ přiznal hlavní kouč Vladimír Růžička. VÍCE ZDE>>>

ANKETA s legendami: Medaile by byla úspěch, Holeček má strach o brankáře
Video se připravuje ...

Vstupenky „last minute?“ Vyplatilo se! Šťastlivci, kteří dnes ráno dorazili k pokladnám O2 Areny, se dočkali ještě lístků, které šly do prodeje z uvolněných technických blokací. Ti nejrychlejší dokonce sehnali i vstupenky na dnešní večerní zápas se Švédy.

Někteří z těchto fanoušků měli dnes štěstí.Foto Twitter.com/zdenek_janda

Buldoci za zlatem! Dobrá parta dokáže všechno, vzkazují slavní hokejisté
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud