Květoslav Šimek
5. května 2015 • 09:24

Rusové se zlobí na rozhodčího. Za prohrou vidí i červenou na semaforu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prohru s Američany nesli těžce. Rusové na mistrovství světa v Praze a Ostravě překvapivě nestačili na „univerzitní“ americký tým, prohráli 2:4. Trenér Oleg Znarok si také hned našel viníka. Podle něj zápas nezvládl švédský rozhodčí Marcus Vinnerborg. „Od začátku bylo jasné, že nebude pískat objektivně,“ říkal Znarok na adresu švédského sudího ruským novinářům. „Speciálně v zápase proti Spojeným státům. Rozhodoval i na zimní olympiádě v Soči, takže jej dobře známe.“



Znarok připomněl duel z olympijského turnaje v Soči 2014, kde Rusové prohráli s Američany 2:3 po nájezdech. Úchvatným představením tehdy nájezdy rozhodl T.J. Oshie. Rusům vadilo, že rozhodčí Vinnerborg a Meier neuznali za nerozhodného stavu 2:2 gól Fjodora Tjutina. Dal jej do posunuté brány.

Přestože mezinárodní federace IIHF tehdy verdikt dodatečně potvrdila jako správný, zášť zůstala. Pondělní zápas proti Američanům pískal Marcus Vinnerborg s německým kolegou Danielem Piechaczkem. A když Rusku neuznali gól po dorážce ze závaru Sergeje Plotnikova, protože chvíli před tím pískli a hru přerušili, stará křivda se hned vrátila.

„Stejný rozhodčí jako v Soči,“ hlásil mediální manažer Igor Larin ruským novinářům už v mixzóně. „Neuznal gól Plotnikovovi, příliš brzo přerušil hru,“ nelíbilo se Znarokovi. „A Jakovlev skončil po kolizi s pěti stehy a zákrok nepotrestal.“

I proto prý Rusové uvažují o tom, že švédského sudího bude na další zápasy vetovat. „Je to možné, ale není to v mé kompetenci,“ říkal Znarok.

A ještě jedna věc se ruské výpravě nelíbila. Že museli cestou na zápas čekat na červené. „Autobus s týmem cestou z Kravař do Ostravy narazil na červenou na železničním přejezdu. Pětiminutová přestávka v den tak důležitého zápasu, to také nebylo dobré znamení,“ dodal mediální manažer Igor Larin pro Sport-Express.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud