Miroslav Horák
6. května 2015 • 13:10

PLUSY a MINUSY české hry na MS: Útočná síla i průšvihy v defenzivě

Vstoupit do diskuse
0
  • V obraně českého týmu na MS občas zavládne chaosV obraně českého týmu na MS občas zavládne chaosFOTO: Pavel Mazáč (Sport)

    Ještě jste si nesundali růžové brýle? Pak to tak raději rychle učiňte. Připravíte si menší zklamání na konci turnaje v případě, že se český stroj nestihne včas vyladit. Pravda, nechybí mu nadšení, vášeň a energie. Ta z týmu přímo sálá. Jen tyto atributy však cestu do vysněného cíle mistrovství světa nevykolíkují. Je třeba vyčistit binec ve hře, jinak hrozí zkáza nadějí. Jaké jsou klady a zápory české hry?

  • PLUS Útočná síla

    Čeští hokejisté se radují z přesilovkové trefy do sítě Lotyšska Čeští hokejisté se radují z přesilovkové trefy do sítě LotyšskaFoto Michal Beránek (Sport)

    Přesilovkové komando, před nímž se musí mít na pozoru i ti nejlepší soupeři na turnaji, solidní produktivita – nebo alespoň spousta šancí – a atraktivní hra v útočné třetině. Česká sestava skýtá nepoměrně více kvality v předních liniích, což se zatím potvrzuje.

  • PLUS Sebevědomí

    Přestože Češi na turnaji třikrát inkasovali jako první, ukázali bojovnost Přestože Češi na turnaji třikrát inkasovali jako první, ukázali bojovnostFoto EPA

    Otočit dvougólovou ztrátu se Švédy, prohrávat s Lotyši a dva kousky dotahovat proti Kanadě, to věru není nic snadného. Když už se ovšem tým dostane do průšvihu, nepanikaří. Dokáže udržet víru ve vlastní schopnosti, nehraje se proti němu snadno ani za zdánlivě jasného stavu.

  • PLUS Soudní trenéři

    Vladimír Růžička udílí pokyny svým ovečkám Vladimír Růžička udílí pokyny svým ovečkámFoto ČTK

    Vyprodaná aréna pokaždé tleská, fanoušci jsou často bez přehánění nadšení tím, jak odmakanou práci na ledě vidí. Oceňují, že česká parta se nepokládá a rve se za všech okolností. Trenérskému štábu je tohle ale málo. Naprosto správně. Od týmu chce daleko víc.

  • MINUS Průšvihy v defenzivě

    Český tým sráží zbytečné chyby v obraně Český tým sráží zbytečné chyby v obraněFoto EPA

    Občas to je vzadu celkem chaos, do něhož tým posílají laciná zaváhání, ukázkové chyby jednotlivců či nedostatky ve spolupráci. Češi mají mizerná oslabení, v nichž jsou většinu času velmi pasivní a nechávají protivníky vytvářet si jednoznačné pozice ke skórování.

  • MINUS Gólmanská nejistota

     

    Alexan

    Kdo bude českou jedničkou, Salák nebo Pavelec? Kdo bude českou jedničkou, Salák nebo Pavelec?Foto Michal Beránek (Sport)
    der Salák byl velmi slabý. Složitý úvod zápasu se Švédskem a tíha domácího šampionátu mu sebraly jistotu, nepůsobil jistě. Po výměně s Lotyši postavil Ondřej Pavelec mezi české tyčky větší klid, Kanaďanům lapil pár tutovek, ale ani on nemá neprůstřelnou fazonu.

  • MINUS Začátky zápasů

    Kaspars Daugavinš z Lotyšska právě překonal Alexandra Saláka Kaspars Daugavinš z Lotyšska právě překonal Alexandra SalákaFoto ČTK

    Rychle prohrávali se Švédy, s Lotyši i s Kanadou. Čechům utíkají starty do utkání a začátek šichty tak pro ně představuje náročné dohánění defi citu. S Kanadou hráli pouze chvíli vyrovnaně, proti Tre kronor vedli jen tři minuty v závěru a Lotyše zlomili až po polovině duelu.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud