Zdeněk Janda
6. května 2016 • 11:40

Bitvu s Rusy vynechá Sekáč, tým si dá pozor na dopravu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RUSKA | Kdo se dneska proti Rusům (od 19.15) postaví do branky, to podle očekávání není jasné ani po rozbruslení. Zato už je zřejmé, že do utkání nezasáhne útočník Jiří Sekáč, jenž stále není fit poté, co prodělal minulý týden ve Znojmě při přípravě se Švédy lehčí otřes mozku. Na soupisku se zatím vedle něj nedostali ani další útočník Kubalík a obránci Zámorský a Polášek. Do akce už je naopak nachystaný Doudera, jenž by měl dneska být jako sedmý bek.



Klíčová otázka, kdo bude v brance, stále není rozřešená. „Rozhodli jsme se, že to dopředu nebudeme oznamovat a bude to tak po celou dobu mistrovství,“ zopakoval po dnešním rozbruslení hlavní kouč Vladimír Vůjtek .

Ani z tréninku se nedalo vypozorovat, na koho padne volba. Brankáři se střídali pravidelně, takže se z toho nic vydedukovat nedalo. Trenér gólmanů Petr Jaroš se jim věnoval pravidelně.

Na ledě stejně jako celý tým strávili půlhodinku. Večer už to vypukne naostro, mimořádná bitva s Rusy je na programu od 19.15 hodin českého času.

Tým se během dne potýkal s mírnými organizačními zmatky, zatím všechno nefunguje, jak má. Třeba maséři na poslední chvíli sháněli hodiny, aby je mohli připevnit na střídačku. Protože na obří kostce čas chyběl. Takže trenéři neměli představu, kolik času zbývá do konce rozbruslení.

Preview: Prvním soupeřem ČR je Rusko
Video se připravuje ...

A vedení reprezentace rovněž s obavami sleduje, že po pár dnech pracovního volna bylo znát, že moskevská doprava je zahuštěnější než ve středu a ve čtvrtek. „Takže si na přepravu na zápas dáme větší rezervu, přeci jenom je pátek odpoledne. Nechceme se dostat do nějakých časových problémů,“ uvedl Martin Loukota, týmový manažer.

Zápas začíná v 19.15, definitivní podoba sestavy bude znát přibližně hodinu před utkáním. To se rozřeší i rébus, kdo bude v brance.

Celkem je na soupisce třináct hráčů, kteří předtím na šampionátu neodehráli ani jeden zápas. "Je to pro kluky každopádně velká výzva," uvedl asistent trenéra Jaroslav Špaček .

Jak asi nastoupí:
Francouz , nebo Furch - Jeřábek, Jordán , Šimek , Kolář , Kempný , Kundrátek , Doudera - Pastrňák, Plekanec , Červenka - Řepík, Kovář , Birner - Kašpar, Kousal , Zohorna - Jarůšek, Filippi , Koukal - Zaťovič

Více o mistrovství světa v Rusku čtěte ZDE>>>

SPORT MAGAZÍN: 72 stran k MS v hokeji - český tým, program, soupisky, historie
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud