12. května 2016 • 21:30

Rusové dali desítku Dánům. Američané slaví výhru a přeskočili Slováky

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté USA ve čtvrtém utkání na turnaji porazili Francii jednoznačně 4:0 a připsali druhou výhru na šampionátu. Parta kolem kapitána Nicka Foligna díky vítězství v poskočila tabulce skupiny B na 3. místo o skóre před Slováky. Rusové ve večerním utkání rozsekali Dány 10:1. Pět kanadských bodů si připsali útočníci Panarin a Šipačov. Kanada si poradila s Němci 5:2



Brankář Condon má první nulu na MS

Po bezbrankové první třetině rozhodl zámořský celek třemi góly v posledních šesti minutách druhé dvacetiminutovky, čtvrtý zásah přidali Američané hned v úvodu poslední části. Čisté konto udržel brankář Mike Condon.

"Byl to skvělý týmový výkon. Snažili jsme se hrát naši hru a dělat to, co je pro vítězství potřeba. A jsme rádi, že se to podařilo," řekl Condon, jemuž k nule stačilo jen 19 zásahů.

V první třetině měl favorit mírnou střeleckou převahu a patřila mu ve třetí minutě i první slibná šance, v níž si však Wood vylámal zuby na brankáři Hardym. Zahanbit se však nenechal ani jeho protějšek Condon, když se o jeho překonání snažil Auvitu. Ještě před první přestávkou o sobě dal vědět autor hattricku z minulého utkání Francouzů Sacha Treille, i tentokrát byl však Condon na místě.

Francouzi zlobili favorita i ve druhém dějství, skóre však zůstávalo beze změn. Pak už se však Američané dočkali. Ve 35. minutě využil přesilovku Wideman a odstartoval skvělou pasáž svého celku. V polovině 37. minuty Matthews nabil ideálně Murphymu, jenž propálil vše před sebou.

VIDEO: Podívejte se na sestřih utkání Američanů s Francií 

Hardy pak při oslabení Francouzů vychytal Larkina, ale pět vteřin před přestávkou nestačil na ránu Comphera. "Prvních třicet minut jsme odehráli solidně. Brankář si připsal pár výborných zákroků a my jsme měli k dispozici i několik přesilovek, které jsme ale nevyužili. To bylo klíčové. Kdyby se nám podařilo skórovat, mohl to být jiný zápas," uvedl útočník Francie Pierre-Edouard Bellemare.

Čtvrtou trefu přidali svěřenci Johna Hynese ve druhé minutě závěrečné části, kdy dvaadvacetiletý obránce Brady Skjei od modré propálil puk až do branky.

USA - Francie 4:0 (0:0, 3:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 35. Wideman (Foligno, Larkin), 37. Murphy (Matthews, Vatrano), 40. Compher (Hendricks, Motte), 42. Skjei (Larkin). Rozhodčí: Fonselius (Fin.), Piechaczek (Něm.) - Fluri (Švýc.), Lazarev (Rus.). Vyloučení: 6:4. Využití: 1:0. Diváci: 4287.

USA: Condon - Wideman, Hanifin, Murphy, Skjei, Warsofsky, Santini, McCabe - Maroon, Larkin, Foligno - Schroeder, Matthews, Vatrano - Motte, Compher, Hendricks - Connor, Hinostroza, Wood - Fasching. Trenér: John Hynes.
Francie: Hardy - Auvitu, Moisand, Beron, Dieude-Fauvel, Janil, Raux - Fleury, Bellemare, S. Treille - Y. Treille, Meunier, Perret - Claireaux, Ritz, Desrosiers - Berthon, Lamperier, Bertrand - Bozon. Trenér: Dave Henderson.

VÍCE O MISTROVSTVÍ SVĚTA V RUSKU ČTĚTE ZDE >>>

MATCH OVERVIEW LEGACY
12. 5. • 15:15
USA
USA
4:0
ONLINE
12. května
15:15
Francie
Francie
Góly

Domácí: 34:23. Wideman, 36:30. Murphy, 39:55. Compher, 41:19. Skjei

Hosté:

Sestavy

Domácí: Condon (Kinkaid) – Wideman, Hanifin, Murphy (A), Skjei, Warsofsky, Santini, McCabe – Maroon, Larkin, Foligno (A) – Schroeder, Matthews, Vatrano – Motte, Compher, Hendricks (C) – Fasching, Hinostroza, Wood

Hosté: Hardy (Quemener) – Auvitu, Moisand, Beron, Dieude-Fauvel, Claireaux, Janil – S. Treille, Bellemare (A), Fleury – Y. Treille (A), Meunier (C), Perret – Desrosiers, Ritz, Raux – Bertrand, Lamperier, Bozon

Rozhodčí

Fonselius (FIN), Piechaczek (GER) – Fluri (SUI), Lazarev (RUS)

Stadion

Sportovní palác Jubilejnyj, Petrohrad

Kanada udeřila ve třetí části

Hokejisté Kanady porazili v základní skupině B mistrovství světa Německo 5:2. Obhájci titulu v součtu s loňskou cestou za zlatem vyhráli na šampionátu počtrnácté za sebou. Němci sice ze stavu 0:2 dokázali vyrovnat na 2:2, ale ve třetí třetině třikrát inkasovali. Kanada pokračuje bez ztráty a vrátila se do čela skupiny B. Dva góly vítězů dal útočník Taylor Hall.

Kanaďané měli dobrý nástup do zápasu, když ve čtvrté minutě otevřel skóre Hall, jenže jako kdyby pak nabyli dojmu, že už vše půjde samo. V osmé minutě mohl vyrovnat Akdag, gólman Talbot však vytáhl výtečný zákrok. Fauser pak dokonce dostal kotouč za jeho záda, jenže nohou a sudí po kontrole na videu jeho zásah kvůli úmyslnému kopnutí neuznali.

VIDEO: Podívejte se na sestřih utkání Kanady s Německem 

V úvodu druhé části si oba celky zahrály přesilovku, pouhé dvě vteřiny před vypršením té kanadské zvýšil kapitán zámořského celku Perry. Němci však nerezignovali. Poté, co Ceci minul a hra se otočila na druhou stranu, zcela volný Reimer bombou bez přípravy ve 32. minutě snížil. V polovině 38. minuty si pak z druhé vlny najel do útočného pásma Akdag a vymetl horní roh Talbotovy branky.

Vyrovnání Kanaďany nabudilo, McDavid krátce před přestávkou sice ještě neuspěl, ale Hall ve 44. minutě už zamířil přesně a zapsal se podruhé mezi střelce. Ve 47. minutě navíc zvýšil úspěšně tečující Jenner a zápas se začal znovu odvíjet očekávaným směrem. Když se pak v 54. minutě nechytatelně při přesilovce trefil Ceci, bylo rozhodnuto.

Kanada - Německo 5:2 (1:0, 1:2, 3:0)
Branky a nahrávky: 4. Hall (Murray), 24. Perry (Duchane, Brassard), 44. Hall (McDavid, Matheson), 47. Jenner (Rielly, Brassard), 54. Ceci (O'Reilly) - 32. Reimer (Noebels, Kahun), 38. Akdag (Gogulla, Schütz). Rozhodčí: Kubuš (SR), Wehrli - Kaderli (oba Švýc.), Ritter (USA). Vyloučení: 4:3. Využití: 2:0. Diváci: 5369.

Kanada: Talbot - Tanev, Rielly, Ceci, Murray, Matheson, Dumba, Hutton - Stone, Reinhart, Domi - Duchene, McDavid, Marchand - Gallagher, O'Reilly, Jenner - Perry, Brassard, Hall. Trenér: Bill Peters.
Německo: Pielmeier - Boyle, Akdag, Holzer, Ehrhoff, Reul, Müller, Ankert - Noebels, Draisaitl, Macek - Schütz, Hager, Gogulla - Kink, M. Goc, Seidenberg - Reimer, Kahun, Rieder - Fauser. Trenér: Marco Sturm.

MATCH OVERVIEW LEGACY
12. 5. • 19:15
Kanada
Kanada
5:2
ONLINE
12. května
19:15
Německo
Německo
Góly

Domácí: 03:54. Hall, 23:22. Perry, 43:12. Hall, 46:50. Stone, 53:17. Ceci

Hosté: 31:31. Reimer, 37:36. Akdag

Sestavy

Domácí: Talbot (Pickard) – Tanev, Rielly,Murray, Ceci, Matheson, Dumba, Hutton – Domi, Reinhart, Stone – Duchene (A), McDavid, Marchard – Gallagher, O´Reilly (A), Jenner – Perry (C), Brassard, Hall – Scheifele

Hosté: Pielmeier (Brückmann) – Boyle, Akdag, Holzer, Ehrhoff (A), Reul, Müller, Braun, Ankert – Noebels, Draisaitl, Macek – Gogulla, Hager, Schütz – Seidenberg, Goc (C), Kink (A) – Rieder, Kahun, Reimer – Fauser

Rozhodčí

Jozef Kubuš (SVK), Tobias Wehrli (SUI) – Roman Kaderli (SUI), Judson Ritter (USA

Stadion

Sportovní palác Jubilejnyj, Petrohrad

Z V VP PP P Skóre B
1. Finsko 7 7 0 0 0 29:6 21
2. Kanada 7 6 0 0 1 34:8 18
3. Německo 7 4 0 1 2 22:20 13
4. USA 7 3 0 1 3 22:18 10
5. Slovensko 7 2 1 0 4 15:23 8
6. Bělorusko 7 2 0 0 5 16:32 6
7. Francie 7 1 1 0 5 11:23 5
8. Maďarsko 7 1 0 0 6 12:31 3

Panarin se Šipačovem si zastříleli

Hokejisté Ruska deklasovali na mistrovství světa v Moskvě Dánsko 10:1 a posunuli se na druhé místo ve skupině A s dvoubodovou ztrátou na Českou republiku. Pět kanadských bodů si připsali Vadim Šipačov a Artěm Panarin. Šipačov vstřelil dvě branky a přidal tři asistence, Panarin ke gólu přidal čtyři finální přihrávky.

Domácí reprezentanti vykročili za výhrou již ve 3. minutě, kdy otevřel skóre Marčenko. Rusové měli v první třetině drtivou střeleckou převahu a proměnili ji i v další dva góly. Nielsena v dánské brance překonal nejprve v přesilovce Čudinov a poté se trefil Zajcev. O všechny trefy se postarali obránci.

VIDEO: Podívejte se na kanonádu Rusů

Ve druhé třetině sice Dánové nejprve přežili dvě oslabení a poté snížili na 1:3, žádné drama se v Ledovém paláci ale nekonalo. Mozjakin v přesilové hře získal sborné zpět tříbrankové vedení a poté domácí rozjásali fanoušky dalšími třemi trefami. Pětatřicetiletý Mozjakin se zároveň podle ruských webů "přehoupl" přes hranici tisíce kanadských bodů v kariéře.

Ani druhá přestávka střelecký koncert domácích nezastavila. Rusové hráli efektně i efektivně a Šipačov ke dvěma asistencím přidal dvě branky. Zatímco Nielsen si zápas "užil" až do konce, Bobrovskij přenechal místo v brance Sorokinovi.

Účet zápasu uzavřel v další početní výhodě v 56. minutě Panarin. Dánové mohli výsledek kosmeticky upravit v přesilovce pět na tři, Sorokina však překonat nedokázali.

Rusko - Dánsko 10:1 (3:0, 4:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 3. Marčenko (Dadonov, Zajcev), 13. Čudinov (Šipačov, Panarin), 14. Zajcev (Burmistrov), 31. Mozjakin (Dacjuk, Ljubimov), 34. Mozjakin (Dacjuk, Bělov), 34. Širokov (Vojnov), 38. Dadonov (Šipačov, Panarin), 42. Šipačov (Dadonov, Panarin), 45. Šipačov (Panarin, Dadonov), 56. Panarin (Vojnon, Šipačov) - 30. J. Hansen (Eller, Ehlers). Rozhodčí: Öhlund (Švéd.), Fraňo - Lederer (oba ČR), Pihlblad (Švéd.). Vyloučení: 3:8. Využití: 4:0. Diváci: 11.022.

Rusko: Bobrovskij (47. Sorokin) - Vojnov, Jemelin, Bělov, Čudinov, Zajcev, Marčenko, Antipin - Sannikov, Dacjuk, Mozjakin - Panarin, Šipačov, Dadonov - Ljubimov, Kalinin, Tělegin - Plotnikov, Burmistrov, Širokov. Trenér: Oleg Znarok.
Dánsko: S. Nielsen - M. Lauridsen, Nicholas Jensen, Boedker, Lassen, D. Nielsen, O. Lauridsen, Kristensen - Ehlers, J. Hansen, Eller - Storm, Nicklas Jensen, Madsen - Bjorkstrand, Christensen, Green - Starkov, Poulsen, Bau Hansen - Aagaard. Trenér: Jan Karlsson. 

MATCH OVERVIEW LEGACY
12. 5. • 19:15
Rusko
Rusko
10:1
ONLINE
12. května
19:15
Dánsko
Dánsko
Góly

Domácí: 02:38. Marčenko, 12:45. Čudinov, 13:06. Zajcev, 30:43. Mozjakin, 33:42. Mozjakin, 33:52. Širokov, 37:37. Dadonov, 41:50. Šipačjov, 44:38. Šipačjov, 55:31. Panarin

Hosté: 29:56. Hansen

Sestavy

Domácí: Bobrovskij (od 47. Sorokin) – Vojnov, Jemelin, Čudinov, Bělov, Zajcev, Marčenko, Antipin – Mozjakin (A), Dacjuk (C), Sanikov – Panarin, Dadonov, Šipačjov (A) – Tělegin, Ljubimov, Kalinin – Plotnikov, Širokov, Burmistrov. Hlavní trenér: Oleg Znarok

Hosté: S. Nielsen (Dahm) – M. Lauridsen, Nicholas Jensen, Boedker, Lassen, D. Nielsen (A), O. Lauridsen, Kristensen – Ehlers, Hansen, Eller – Storm, Nicklas Jensen, Madsen (A) – Björkstrand, Christensen, Green (C) – Starkov, Poulsen, Aagard – Bau. Hlavní trenér: Jan Karlsson

Rozhodčí

Fraňo (CZE), Öhlund (SWE) – Lederer (CZE), Pihlblad (SWE)

Stadion

VTB Ice Palace, Moskva

Návštěva

10246 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Česko 7 5 1 1 0 27:12 18
2. Rusko 7 6 0 0 1 32:10 18
3. Švédsko 7 3 2 0 2 23:18 13
4. Dánsko 7 2 2 1 2 17:22 11
5. Norsko 7 2 1 0 4 13:22 8
6. Švýcarsko 7 1 1 3 2 20:26 8
7. Lotyšsko 7 1 0 3 3 13:22 6
8. Kazachstán 7 0 1 0 6 15:28 2

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud