Adam Sušovský
16. května 2016 • 11:49

Trenéři míchali sestavou: Faksa na centru čtvrté formace

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RUSKA | Na včerejší porážku s Dánskem je zapomenuto. Čeští hokejisté si dnes dopoledne krátce zatrénovali v uvolněné a pohodové náladě. Na zítřejší zápas se Švýcarskem ale trenéři přichystali změny v sestavě: Radek Faksa bude hrát na centra čtvrté formace, Petr Koukal a Tomáš Zohorna zítra hrát nebudou.



Včera odehrál po náročném přeletu přes Atlantik jen pět minut, v zítřejším zápase se Švýcary už dostane prostoru mnohem víc. Útočník Radek Faksa se zapojil do akce jako centr čtvrté formace, trenéři ale změn v útocích přichystali víc.

S Faksou si ve čtvrtém útoku zahraje Filippi s Jarůškem , třetí formace nově trénovala ve složení Kašpar - Kousal - Zaťovič , který dosud plnil roli třináctého útočníka a na led se dostával jen sporadicky.

"Chceme ho dostat více do hry. Stejně tak chceme dát Radka Faksu na centra, protože je to pozice, kterou hrál v NHL daleko víc," uvedl asistent trenéra Jiří Kalous. Ze sestavy tak vypadli Petr Koukal a Tomáš Zohorna .

V případě zapojení Zaťoviče hraje roli i snaha o rozložení sil. Češi přece jen s Dánskem neměli takový pohyb, jako na začátku turnaje. Náročný program je na nich znát. "Ale není to jenom ten důvod. Chceme ho dostat do hry a pak řešit sestavu pro čtvrtfinále," řekl Kalous.

Více o mistrovství světa v Rusku čtěte zde >>>

Tým dnes v Moskvě trénoval jen půl hodinky. Po včerejším zápase nechtěli trenéři hráče zatavit, proti Švýcarům totiž zítra nastoupí v hodně netradiční dobu: Už v 11:15 českého času.

A půjde o hodně: Čechům ještě stále hrozí, že by se na čtvrtfinále museli stěhovat do Petrohradu. Jistotu pro setrvání Moskvy jim dává jakýkoliv bodový zisk. V případě vítězství za tři body vyhrají základní skupinu.

České útoky na tréninku:
Pastrňák - Plekanec - Červenka
Řepík - Kovář - Birner
Kašpar - Kousal - Zaťovič
Filippi - Faksa - Jarůšek

"Švýcarsko bude hodně nepříjemné. hraje fyzický hokej plný osobních soubojů. Jejich charakteristika je především zarputilost a urputnost v osobních soubojích, takže se na to musíme připravit. Prostě víme, že nás čeká hodně těžký zápas," řekl Kalous.

Tým dnes odpoledne opustí Adam Polášek a Dominik Kubalík , kteří se nevešli na soupisku. Poslední volné místo v české sestavě zaplní obránce Petr Zámorský .

Český brankář Dominik Furch inkasoval na MS gól až z 63. střely
Český brankář Dominik Furch inkasoval na MS gól až z 63. střely

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud