4. září 2016 • 14:05

Hokejisté se sešli před SP. Červenku nechtěli pustit, přiznal Ručinský

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bez dodatečně nominovaných útočníka Romana Červenky z Fribourgu a obránce Tomáše Kundrátka ze Slovanu Bratislava se dneska sešli čeští hokejisté před Světovým pohárem v Torontu. V pražském hotelu Hilton absolvují lékařské prohlídky a od pondělí začnou přípravu na ledě v O2 areně.



Kundrátek, jenž byl dodatečně nominován za zraněného Radka Gudase, se k týmu připojí dnes večer po zápasu KHL proti Spartaku Moskva. Stejně tak náhradník za Tomáše Hertla Birner, který je na cestě z Ruska. Červenka, který byl povolán místo Davida Krejčího, si ještě bude plnit povinnosti v klubu a v reprezentaci se bude hlásit až v neděli 11. září před odletem na přípravný kemp do Pittsburghu.

"Jednání o Romanově uvolnění bylo komplikovanější. Fribourg ho nechtěl uvolnit vůbec, nakonec jsme se dohodli, že 10. září odehraje ještě ligový zápas a poté se připojí k nám," řekl generální manažer českého týmu Martin Ručinský.

Ručinský: Hudlera jsme zkoušeli oslovit, agent nám řekl, že Jirka jet nechce
Video se připravuje ...

Hráči dnes absolvovali klasickou lékařskou prohlídku běžnou v NHL. "U každého to trvá asi 20 nebo 30 minut. Hráči procházejí neuropsychologickým vyšetřením, na které je tady expert z NHL, a také ortopedickým i běžným vyšetřením, jako bývá u praktického lékaře," popsal doktor reprezentace Tomáš Vyskočil.

V pětičlenném lékařském týmu byl jako zástupce zámořské soutěže William Hartrich z Buffala. "Vyšetřuje, jak jsou hráči schopní poznat předměty, chodit a jestli si pamatují měsíce tam i zpátky. Vychází se z vyšetření z minulých období, a pokud se jim stane otřes mozku, tak to dělají znovu. Pokud ho neudělá hokejista na stejné úrovni, tak nemůže nastoupit do hry," vysvětlil Vyskočil.

Turnaj pořádaný NHL a Hráčskou asociací NHLPA se od začátku přípravy u všech řídí pravidly běžnými v zámořské soutěži. Jedním z nich jsou právě lékařské prohlídky před startem přípravy. "U nás probíhá stejně, jen jdete zvlášť k ortopedovi, chirurgovi a internistovi," podotkl Vyskočil.

Sobotka lituje absence Krejčího, těšil se, že si s ním zahraje v jednom týmu
Video se připravuje ...

V pondělí se budou hokejisté poprvé připravovat v O2 areně a ve středu odpoledne po tréninku zamíří do Petrohradu. Tam je ve čtvrtek od 18:30 SELČ čeká přípravný duel s Ruskem. V sobotu od 16:30 se utkají se sbornou v domácí odvetě a o den později zamíří na přípravný kemp do Pittsburghu. Tam sehrají ve středu 14. září od 21:30 generálku s Výběrem Severní Ameriky a po zápase zamíří do Toronta.

Do Světového poháru, který se vrací na scénu po dvanácti letech, vstoupí Jandačovi svěřenci v neděli ve 2:00 SELČ proti domácí Kanadě. Další duely v základní skupině A sehrají Češi v pondělí 19. září od 21:00 SELČ s Výběrem Evropy a v pátek 23. září od 2:00 SELČ se Spojenými státy americkými. Nejlepší dva týmy ze základních skupin se kvalifikují do semifinále, jehož vítěz postoupí do boje o triumf na dva vítězné duely.

Nominace Česka na Světový pohár v Torontu

Brankáři: Petr Mrázek (Detroit Red Wings/NHL), Michal Neuvirth (Philadelphia Flyers/NHL), Ondřej Pavelec (Winnipeg Jets/NHL),

Obránci: Michal Jordán, Jakub Nakládal (oba bez angažmá), Michal Kempný (Chicago Blackhawks/NHL), Tomáš Kundrátek (Slovan Bratislava/KHL), Zbyněk Michálek (Arizona Coyotes/NHL), Roman Polák (Toronto Maple Leafs/NHL), Andrej Šustr (Tampa Bay Lightning/NHL),

Útočníci: Radek Faksa, Aleš Hemský (oba Dallas Stars/NHL), Roman Červenka (Fribourg-Gottéron/Švýc.), Michael Frolík (Calgary Flames/NHL), Martin Hanzal (Arizona Coyotes/NHL), Dmitrij Jaškin (St. Louis Blues/NHL), Milan Michálek (Toronto Maple Leafs/NHL), Ondřej Palát (Tampa Bay Lightning/NHL), David Pastrňák (Boston Bruins/NHL), Tomáš Plekanec (Montreal Canadiens/NHL), Vladimír Sobotka (Avangard Omsk/KHL), Jakub Voráček (Philadelphia Flyers/NHL).

Hemský o pozici outsidera: V zámoří nás tak vidí, ale když budeme plnit pokyny, můžeme udělat výsledek
Video se připravuje ...

Šustr: Pozice outsidera? Každý má svou hrdost, pojedeme to tam odehrát kvalitně
Video se připravuje ...

Vladimír Sobotka už je zcela fit, vyhřezlá ploténka už jej netrápí
Vladimír Sobotka už je zcela fit, vyhřezlá ploténka už jej netrápí

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud