Jakub Hlaváč
28. září 2016 • 08:25

Prohra. Ale tým Evropy věří v triumf dál: Můžeme Kanadu porazit

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Porazit Kanadu. Dvakrát. Tenhle úkol měl tým Evropy na hokejovém Světovém poháru už před finále. Po jeho prvním zápase (1:3) však přišla ještě jedna výzva: porazit Kanadu dvakrát za sebou. Úterní porážka hráče “zbytku světa” mrzela. Zároveň však ukázala naději.



Šlo to nepříjemně rychle. Nejdřív si na ledě zase rýsoval Sidney Crosby, poslal do úniku dvojku svých parťáků a ve třetí minutě to bylo 1:0 pro domácí. Pak si chybu obránce Zdena Cháry vychutnali Ryan Getzlaf a lehce skórující Steven Stamkos – 2:0.

Jenže následně to byli Evropané, kdo začal režírovat dění mezi mantinely torontského Air Canada Center. Kanada možná povolila. Možná na chvíli vypadla ze soustředění. Každopádně se musela především bránit.

“Prohrávali jsme, ale nedostali jsme se dolů psychicky. Tohle bylo dobré, můžeme se od toho odrazit dál,” věděl obránce Mark Streit. “Není to situace, kterou jsme si přáli. Na druhou stranu jsme věděli, že může nastat,” přiznával povědomí o síle svého soka.

Snížení zařídil Tomáš Tatar a vyrovnání nebylo několikrát příliš daleko. Proti byl často pouze gólman Carey Price. Připsal si 32 zákroků. Často velmi těžkých zákroků, které hlediště opakovaně odměňovalo potleskem.

“Chceme to Kanadě znepříjemnit. Chceme jim zkřížit plány,” říkal trenér Ralph Krueger už před startem série hrané na dvě vítězství. Skoro se jeho slova podařilo naplnit. A pořád ještě je šance, jakkoliv snížená, se vzepřít.

“Myslím, že je můžeme porazit. Utkali jsme se dvakrát. Poprvé to nebylo z naší strany ideální. Podruhé jsme předvedli náš možná nejlepší hokej na turnaji. Ale pořád tam byly nějaké chyby, které oni prostě potrestají,” věděl švýcarský reprezentant Streit.

Ne, tenhle tým se nehodlá smířit s tím, co se očekává. Už to párkrát ukázal.

Hokejisté Kanady zdolali v prvním utkání finále Světového poháru v Torontu Výběr Evropy 3:1
Hokejisté Kanady zdolali v prvním utkání finále Světového poháru v Torontu Výběr Evropy 3:1

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * Hokejové brusle na Heureka.cz

Aktuální zápasy
Články odjinud