7. října 2013 • 16:30

V tomhle budou bojovat na olympiádě. Hokejisté obléknou vlajku

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká hokejová reprezentace se na olympijských hrách v Soči představí v nezvyklých dresech, které budou připomínat státní vlajku. Jedna ze dvou variant, kterou bude mít národní tým na turnaji k dispozici, vypadá zepředu jako vlajka se státním znakem na hrudi a zadní strana je červená. Připomíná tak třeba triko tenisty Radka Štěpánka, ve které hrával v Davis Cupu.



"Na první pohled je tak poznat, ze které země hráči jsou," uvedla Lucie Grošaftová ze společnosti Nike, která dresy vyrobila a dnes je oficiálně v Praze představila na mezinárodní přehlídce designu Designblok. "Snažili jsme se spojit současnost s historií a tradicí země. Věříme, že to ocení hráči i fanoušci," řekla Grošaftová.

Tmavá a světlá verze dresů národního týmu pro hokejový turnaj v Soči
Tmavá a světlá verze dresů národního týmu pro hokejový turnaj v Soči

Nike dodává dresy pro všechny účastníky hokejového turnaje na olympiádě i na mistrovství světa. Netradiční návrh předložila firma Českému svazu ledního hokeje již před dvěma lety. "Je to pokus, jak udělat dresy zajímavé," řekl generální sekretář svazu Martin Urban.

Druhá sada dresů - světlá - je již tradiční a připomíná verzi z roku 1948. Bílý dres má červená ramena a v horní části modrý pruh. Opět na hrudi nechybí státní znak.

V kterých dresech hokejisté budou v Soči v jednotlivých zápasech nastupovat, bude záležet na volbě trenéra i soupeřů. Barvu dresů si vždy určuje domácí tým. Teoreticky je tak možné, že všechna utkání čeští reprezentanti odehrají v jedné verzi, což ale není pravděpodobné.

Dresy jsou vyrobeny speciální technologií, ze 17 PET lahví. Stejně jako na předešlých vrcholných akcí byl jako materiál použit Dri Fit, který je uzpůsobený pro odvádění vlhkosti z povrchu těla. "Snažíme se šetřit životní prostředí a zároveň vyrobit takový dres, který funguje a zbytečně netíží sportovce," doplnila Grošaftová.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud