19. dubna 2015 • 19:05

Weissmann o zraněných hráčích: Komplikuje nám to situaci

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Horší pohyb a zvýšený důraz soupeře mohly podle asistenta trenéra Ondřeje Weissmanna za to, že čeští hokejisté poprvé v přípravě na mistrovství světa prohráli. V Timře dnes podlehli Švédsku 1:2.



"Myslím si, že můžeme být spokojení, i když jsme prohráli. Měli jsme ale horší pohyb a půl zápasu jsme se trošku hledali. Nedali jsme si kotouče na hůl. Švédové dobře bránili a my jsme měli problém se u nich (ve třetině) prosadit," zhodnotil duel Weissmann.

Český tým v pátek v Umee vyhrál 4:1, podruhé však Seveřany v jejich prostředí přehrát nedokázal. "Tentokrát hrál soupeř důrazněji, agresivněji. Hodně chodili dopředu, tlačili nás a my jsme si s tím neuměli poradit. Nedokázali jsme dostat puk do volného prostoru," uvedl asistent kouče Vladimíra Růžičky.

Stínem zápasu byla zranění útočníků Jana Buchteleho a Martina Růžičky. Buchtele odstoupil již v první třetině s poraněným kotníkem, Růžička po drsném ataku soupeře odjel z ledu otřesený jen s pomocí spoluhráčů.

"Není to příjemné. Honza hrál dobře. Chtěli jsme ho vidět ve druhém utkání a dnes toho moc nenahrál. Ještě v průběhu zápasu odjel do nemocnice na rentgen. Uvidíme, jak to bude vypadat. Není to ale dobré," řekl Weissmann krátce po zápase. Růžička má zřejmě otřes mozku. "Pokud se to potvrdí, tak bude mít asi minimálně týden zákaz hrát hokej, což nám taky trochu komplikuje situaci," uvedl Weissmann.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud