11. června 2015 • 04:50

Favorité po Růžičkovi? Rulík nejlepší volba, Říhu chtějí fanoušci

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká reprezentace je bez svého vůdce. Hokejový svaz po rezignaci Vladimíra Růžičky hledá trenéra národního týmu. Nejžhavějšími adepty jsou Miloš Říha, Radim Rulík a Vladimír Vůjtek.



O Růžičkově nástupci by mělo být jasno nejpozději do konce července. Svaz by vzhledem k tomu, že odstartovaly přípravy na novou sezonu, akceptoval i to, že by vedle reprezentace nový kouč pracoval i v klubu.

Král a spol. výhledově nechystají žádnou překlenovací variantu, jejich představou je 2-3letá smlouva. Nový trenér by tak před sebou měl kromě mistrovství světa velkou výzvu – Světový pohár v roce 2016, který se uskuteční v kanadském Torontu. Která tři jména přicházejí v úvahu nejvíc?

Miloš Říha

Fanoušci chtějí nejvíc právě jeho, což dokazuje anketa na iSport.cz, které Říha vládne. 56letý kouč však větší uznání sklidil více v cizině než v Česku. V Rusku vedl bohatý Petrohrad či tradiční Spartak Moskva, český národní tým však nikdy.

Plusy: má přízeň fanoušků, bohaté zkušenosti ze zahraničí
Minusy: nemá zkušenosti s mezinárodním hokejem, poslední roky nezažil úspěch

Radim Rulík

Podle deníku Sport nejlepší volba. Společně s Miloslavem Hořavou byl Rulík letos hlavním strůjcem litvínovské pohádky. Hráči jim plně důvěřovali, i proto Litvínov uspěl i s atraktivním stylem hry a slavil první extraligový titul. Za asistenta si ho ještě do Omsku vytáhl Ivan Hlinka a s českou reprezentací jako asistent slavil zlato z Vídně 2005, mistrovský titul má i s juniorskou reprezentací, kterou jako hlavní trenér vedl Jaroslav Holík.

Plusy: uznávaný odborník, jeden ze strůjců titulu pro Litvínov
Minusy: Říha má u fanoušků větší podporu, nemá takové renomé

Vladimír Vůjtek

Podobný případ jako Říha – větší uznání má v zahraničí a nikdy nedostal příležitost vést českou reprezentaci. Naposledy 68letý Vůjtek vedl Slovensko, se kterým před třemi lety senzačně získal stříbro z MS, pak ale skončilo osmé a nepostoupil ani do čtvrtfinále.

Plusy: má velký respekt, zúčastnil se posledních třech MS
Minusy: mezi žhavými kandidáty je nejstarší, se Slovenskem se na posledním MS trápil

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud