Miroslav Horák
31. října 2008 • 04:59

Jágra bolí poničená třísla

TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Přijede se Jaromír Jágr příští týden do Prahy navléknout do reprezentačního dresu? Není to vůbec jisté, přestože dohoda útočníka s koučem Růžičkou platí.



Klenot omského týmu je zraněný, středeční duel KHL v Petrohradu ukončil po první třetině. Podle informací Sportu Jágra trápí pochroumaná třísla.

Dlouho se přitom nevědělo, co přesně Jágra souží. Včera odpoledne to netušil ani Vladimír Růžička, jenž v Praze na tiskové konferenci oznamoval soupisku pro úterní přípravný zápas se Slovenskem a následný Karjala Cup.

Jágr a Ručinský - Zlatá generace
Jágr a Ručinský - Zlatá generace


„Zatím o tom jeho zranění moc nevím, byl jsem se Slavií dva dny pryč. Zjistíme si to. Doufám, že Jarda bude v pořádku a přijede,“ pronesl Růžička na základě kusých informací, které měl včera odpoledne.

Večer se kouč s Jágrem konečně spojil. Číslo 68 pobývalo na hotelu v Čerepovci, kam se Avangard vydal k dnešnímu ligovému utkání.

Růžička Sportu vylíčil obsah rozhovoru. „Jardu bolí třísla. Říkal mi, že to v pátek ráno zkusí na rozbruslení a že by snad mohl v Čerepovci hrát. Uvidíme…“

Jistotu, zda se představí v Praze, od Jágra nedostal. „Nevíme, jestli to půjde. Ale já doufám, že ano,“ nezbývá Růžičkovi nic jiného než věřit, že se Jágrova třísla umoudří.

Trenér Avangardu Wayne Fleming v Petrohradu prohlásil, že jeho lídr měl zdravotní potíže už v minulých utkáních a že se mu nyní poranění zhoršilo. „Chtěl hrát dál, ale nešlo to,“ uvedl Fleming.

Jágrova účast má být bonbónkem úterního programu v největší české multifunkční aréně. Hokejový svaz do ní vložil celodenní oslavy stoletého výročí českého hokeje.

Proti Slovensku má Jágr vystartovat v útoku vedle Martina Straky a Jaroslava Hlinky. Hvězda sibiřského souboru dala Růžičkovi slib a plánuje ho dodržet.

Přestože kvůli tomu musí v neděli absolvovat cestu z Moskvy do Prahy a za pár dní opačným směrem až do Omsku. Hned druhý den po utkání se má Jágr vrátit zpět na Sibiř.

I kdyby se uctívaná hvězda nedostavila, na jeho domluvě s Růžičkou ohledně mistrovství světa se nic nemění. Číslo 68 má šampionát ve Švýcarsku zaškrtnutý ve svém itineráři.

„S Jardou jsem na téma reprezentace na všem domluvený a nemám potřebu to s ním znovu rozebírat,“ zopakoval Růžička.

To samé se netýká Martina Straky. Vězte, že pro Růžičku téma „Straka na MS“ není uzavřené. Třebaže plzeňský hokejový šéf trvalejší návrat do služeb reprezentace odmítá. A to v každé debatě. S kamarády, s rodinou, s novináři…

Růžička neztrácí víru: „Martin o reprezentaci už nechce slyšet, ale já si pořád myslím, že by na mistrovství světa byl obrovským přínosem. Je to top hráč světové třídy. Zatím ho nechávám být, uvidíme…“

Ani Straku, natož Jágra Růžička nemíní tahat po akcích evropské Tour. „Jardu nebudu brát. Nemá to smysl, nepotřebuju ho zkoušet. Pro mě je důležité, aby se cítil dobře před mistrovstvím, měl chuť a těšil se. To je pro mě podstatné,“ řekl trenér s tím, že by do Švýcarska rád získal i jiné příslušníky zlaté generace.

„Rád bych ještě někoho,“ rozhodl se Růžička.
Například? Třeba Davida Výborného, jenž se rozloučil s národním mužstvem před jarním mistrovstvím světa v Quebeku.

Hadamczikův nástupce se pokoušel Výborného kontaktovat, aby si ujasnili své postoje, ale ke schůzce ještě nedošlo. „Volal jsem mu, chtěl jsem zjistit, jaká je u něj situace, ale nebral telefon. Asi nemá moje číslo. Je čas. David je další hráč, kterého není třeba zkoušet. Pokud bychom ho vybrali, tak rovnou na mistrovství světa. Jakékoliv zkoušky jsou zbytečné.“

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud