15. listopadu 2011 • 10:12

Hokejisty Mladé Boleslavi posílí Hay, Podkonický a Koma

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Kanadský hokejový obránce Darrell Hay se vrací do extraligové Mladé Boleslavi. Dres středočeského klubu, který je aktuálně poslední v tabulce nejvyšší soutěže, bude nově oblékat také útočník Andrej Podkonický, který přišel na hostování z Brna do 30. dubna výměnou za Tomáše Divíška, jenž hrál v této sezoně v Davosu a v extralize patří Mladé Boleslavi. Bruslařský klub získal na střídavý start z prvoligového Havlíčkova Brodu rovněž Jaroslava Komu.



Jedenatřicetiletý Hay byl minulý týden uvolněn z kádru Liberce, kde nesplnil očekávání. Rychle se ale dohodl na obnovení spolupráce v Mladé Boleslavi, za kterou hrál v minulé sezoně a s šesti góly byl nejlépe střílejícím obráncem týmu.

Zatímco za Mladou Boleslav v minulé sezoně včetně skupiny o udržení a baráže nasbíral v 71 zápasech 18 bodů za šest tref a 12 asistencí, v Liberci měl na kontě z 20 utkání jedinou trefu.

Podkonický, který po sedmi sezonách strávených v Liberci v létě zamířil do Brna, nasbíral v ročníku v 16 duelech šest bodů za tři trefy a stejný počet přihrávek. Kometa za něj získala Divíška, který už v Brně působil v závěru sezony 2009/10 a bude pro ni další posilou po návratu Jozefa Baleje ze Slovanu Bratislava.

Divíšek, který byl v minulé sezoně kapitánem Mladé Boleslavi, hledal v úvodu ročníku angažmá a až na konci září zamířil do Davosu. Stihl odehrát sedm zápasů, v nichž si připsal pět bodů za tři branky a dvě asistence. V Davosu, kde působí také Češi Petr Sýkora, Petr Tatíček, Josef Marha a Slovák Peter Sejna, byl pátým cizincem, nastoupit v zápase však mohou jen čtyři.

"Pokud se podaří vyřídit transfer, tak už nastoupí ve středečním utkání proti Vítkovicím," řekl ČTK sportovní manažer hokejistů Komety Brno Pavel Zubíček. "Týden jsem byl doma. Měl jsem rozjednané nějaké další nabídky, stále se čekalo, co bude. Včera večer jsme se nakonec dohodli, že se vrátím do Komety," řekl klubovému serveru Komety Divíšek.

Koma, který je novou tváří v sestavě týmu mladoboleslavských trenérů Vladimíra Hiadlovského a Milana Hniličky, si připsal v této sezoně první ligy v 22 zápasech devět bodů a s šesti góly je nejlepším střelcem mezi obránci druhé nejvyšší soutěže.

Andrej Podkonický (vpředu) posílil Mladou Boleslav.
Andrej Podkonický (vpředu) posílil Mladou Boleslav.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud