Jiří Punčochář
23. října 2012 • 23:25

Kladno padlo, ale číslo 68 zářilo i tak. Hruška porazil svůj vzor

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na dresu nosí číslo 68, Jaromíra Jágra měl jako svůj vzor a uznává ho jako skvělého hráče. O to víc si brněnský bek Milan Hruška užíval vítězství Komety nad Kladnem. V jednom z největších zápasů podzimu Brňané v Praze před návštěvou 17182 diváků vyhráli 4:2.



Navíc nad Jágrovou partou... „Byla to samozřejmě obrovská fuška, ale i tak jsem si ten zápas velmi užil,“ usmíval se slovenský borec ve službách extraligového vicemistra.

Už když v minulé sezoně dorazil ze Slovenska do Brna, netajil se tím, že po číslu 68 sáhnul i z obdivu k Jágrovi. V Praze si proti němu zahrál.

„Obrovský zážitek, to se jen tak nepoštěstí,“ zářil spokojeností. Se spoluhráči si před utkáním dělali legraci, že by si mohl s legendou vyměnit svůj dres, ale k tomu nakonec nedošlo. „Já bych si jeho dres vzal klidně. Ale myslím si, že on můj nepotřebuje,“ usmíval se Hruška.

Do potyčky se zapojil i Jaromír JágrFoto Michal Beránek (Sport)
Na ledě si prý někdejšího idolu speciálně nevšímal, nebyl na to čas. Ale paradoxně právě jemu a Jágrovi patřil jeden z posledních tvrdých soubojů na ledě.

Jágr byl po něm vyloučen, a když jel na trestnou lavici, zadák Komety po něm ještě něco volal. Jágr, sám několikrát během zápasu atakovaný tak těsně, že se jen vyčítavě díval po rozhodčích, nebyl s vyloučením moc spokojený.

„Brno má spoustu silných, vysokých kluků. Hrají, co jim vyhovuje, a vědí, že si to můžou dovolit. Málokteré mužstvo se jim v tom může vyrovnat. Na druhou stranu můžu říct, že jsme necouvli,“ prohlásil kladenský lídr.

Co mezi ním a Hruškou padlo zůstalo neveřejné. „Že ho obdivuju,“ zkusil svoji první verzi nadhodit slovenský chasník.

„Možná se Jágr tvářil nelibě, protože něco špatného slyšel. Co tam bylo, to padlo na ledě a to tam zůstane. Já ho obdivuji, pro mně je to pan hráč,“ dodal Hruška.

Jágr v péči hostujícího Malce
Jágr v péči hostujícího Malce

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud