21. prosince 2012 • 04:56

1000 KOL EXTRALIGY: Špaňhel předvedl gól za čtyři sekundy

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
VŠECHNA VIDEA ZDE

4. UDÁLOST | Dostat za čtyři sekundy puk od středového kruhu do branky soupeře, to je husarský kousek. V hokejové extralize byl k vidění zatím pouze jednou. Autorem nejrychlejšího gólu v historii soutěže se během 10. kola v sezoně 1999/2000 stal útočník Plzně Martin Špaňhel. Zařadil se tím do ankety, v níž čtenáři iSport.cz a hokej.cz volí největší událost z 1000 extraligových kol.



Už od začátku zápasu bylo jasné, že Západočeši nebudou mít se Vsetínem slitování. Špaňhel dokázal dát gól v čase 0:04. Svědci však tvrdí, že se nerozjela časomíra, nicméně v oficiálním zápisu utkání žádná připomínka není a zůstává tedy dosažený čas.

Plzeň nakonec rozstřílela Vsetín 7:1 a sesadila ho z čela tabulky. Hostující gólman Čechmánek se po čtvrtém gólu ve své síti nechal raději vystřídat.

Špaňhelův rekord zůstává nepřekonaný i po třinácti letech. Nejvíc se mu (v základní části extraligy) přiblížil sparťan Dominik Pacovský, který se v minulé sezoně trefil na ledě Karlových Varů po 7 vteřinách (v play off drží rekord zlínský útočník Pavel Janků, který se za 7 vteřin trefil v roce 1995 proti Kladnu).

Zítra: Největší bitka

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud