25. prosince 2012 • 07:57

1000 KOL EXTRALIGY: Rekordní domácí debakl schytaly Pardubice

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

7. UDÁLOST | Takovou potupu v Pardubicích nikdy předtím ani potom nezažili. V prosinci 1993 tým vedený dvojicí Marek Sýkora, Petr Hemský utrpěl historický domácí debakl s hokejisty Sparty 2:13.



Rozhodnutí padlo po smršti ve druhé třetině, kterou Pražané vyhráli neuvěřitelným 7:1! Nejvíc řádila útočná dvojka Milan Kastner a Jiří Zelenka, kteří si oba připsali hattrick. Zelenka navíc asistoval u dalších dvou branek hostů.

„Já jsem ve výhodě, tady v Pardubicích mě nikdo nezná, takže zítra se budu normálně procházet po městě,“ poznamenal okamžitě po výbuchu pardubický kouč Sýkora. „Hodnotit zápas nemůžu, to bychom tady mohli sedět do půlnoci a k ničemu by to stejně nebylo.“

To na sparťanské straně byla nálada náramná. „Zažil jsem toho hodně, ale takový zápas ne,“ zářil útočník Jiří Zelenka, který stejně jako jeho parťák Kastner zaznamenal první hattrick v kariéře. „Vážím si toho, že jsem dal tři góly, kdo ví, kdy se mi to zase povede.“ Na další čekat dlouho nemusel, ještě v té samé sezoně v souboji o 3. místo pokořil třemi ranami Kladno.

Zítra: Nejstarší hráč v extralize

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud