19. dubna 2015 • 19:57

Vlasák ukončil kariéru! Se slzami v očích se rozloučil v Edenu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konec dalšího veleúspěšného hokejisty. Tomáš Vlasák po posledním utkání baráže, kterou Slavia nezvládla a spadla z extraligy, ukončil ve 40 letech kariéru na domácím stadionu v Edenu. Šikovný útočník má na kontě zlatý hattrick z mistrovství světa z přelomu století, extraligový titul z Plzní (2013) a triumf z ruské Superligy s Omskem (2004). Je i členem klubových střelců deníku Sport.



"Byl to můj poslední zápas, další už nepřidám. Samozřejmě je to pro mě emotivní, prolítla mi hlavou celá kariéra," řekl novinářům se slzami v očích Vlasák.

Moc ho mrzí, že se loučí sestupem, protože Slavia nezvládla baráž a po 21 letech opouští nejvyšší soutěž. "Nechtěl jsem končit takhle, bohužel se stalo. Je to sport. Hrozně mě to mrzí a bude mě to mrzet asi napořád, ale já prostě cítím, že už se můj čas nachýlil. Odpočinu si pár dnů a uvidíme, co bude dál," doplnil Vlasák.

Do nejvyšší soutěže poprvé nakoukl v sezoně 1993/94. Českou extraligu hrál v Litvínově, ve Slavii a v Plzni, s níž v roce 2013 získal vytoužený domácí titul. Působil také ve Finsku, Švýcarsku, Rusku, kde slavil titul s Omskem, Švédsku a krátce také v NHL. V letech 1999, 2000 a 2001 vybojoval s reprezentací zlato z mistrovství světa.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud