Jiří Punčochář
6. září 2015 • 13:10

Červená na dresech Komety? Ano, ale tradici klubu to nenaruší

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obavy fanoušků Komety Brno, že z jejich tradičně modrobílého klubu bude červenobílý, se rozplynuly. Klub představil dresy pro sezonu 2015/16 a červené linky jsou na nich především pro dokreslení, jak to bylo v řadě sezon ve zlaté minulosti.



Jiné je to s kalhotami, ty budou pro zápasy venku červené. Nad tím příznivci Komety dál nechápavě kroutí hlavami. Celkově ale neklid kolem úpravy tradičních barev zmizel.

 Doma v modrobílém, venku v modré a červené. Tak nastoupí brněnská Kometa k dalšímu pokusu o zisk dvanáctého extraligového titulu, po kterém prahne.

V červeném ji uvidí jen ti fanoušci, kteří vyrazí na zápasy ven. Na domácí zápasy si Kometa místo červených kalhot, určených pro venkovní duely, vezme opět obvyklé modré.

„Dres vůbec není špatný, tam je červené barvy minimálně. Horší jsou trenky, ty vypadají divně. Bude to velký nezvyk. Nelíbí se mi to, ale co nadělám. Hlavně že doma zůstane Kometa modrobílá,“ řekl fanoušek Radek z nedalekých Ivančic, který na křest nového dresu do prostor bývalého zimního stadionu za Lužánkami, tradičního místa brněnského hokeje, dorazil.

Zvítězila tradice

Právě tradicí, respektive návratem k ní, vedení Komety příklon k červeným barvám vysvětluje. Když Brňané k prvním přípravným zápasům v červené nastoupili, vyvolalo to mezi fanoušky zděšení, ohradil se i předseda Fan klubu. Než vidět Kometu v červenobílém, to raději ve skupině play out, zněl z tribuny ten nejextrémnější hlas proti.

„Červená je návratem k historii a zároveň je značkou příslušnosti k našemu městu,“ řekl mluvčí klubu Michal Chylík, odkazující na znak města Brna, tvořený právě červenou a bílou barvou.

Na to, jak bude nový dres vypadat, bylo včera zvědavých několik stovek fanoušků. Viděli „domácí“ variantu s červeně olemovanými čísly na zádech a linkami pod nárameníky. Hodně podobné byly dresy třeba v sezonách 1966/67 nebo 1979/80.

Během pár minut byl dres pokřtěný sponzorským pivem a debata, jak tedy „nové“ barvy dopadly, se rozproudila. Čekali jsme to horší, tohle ještě dobře dopadlo… Zhruba takový byl většinový hlas.

Je potřeba to zkusit

„Kousek červené, to je vlastně zbrojovácké,“ usmíval se fanoušek Jaroslav z Velkých Pavlovic, vedle Komety i fanda fotbalové Zbrojovky Brno. „Rozhodně nepřestanu fandit Kometě kvůli tomu, že přidá na dres nebo na kalhoty jinou barvu. Je potřeba to zkusit. Kdo ví, třeba to bude i zajímavé,“ očekává.

Zapojení tradičních brněnských barev se odrazilo i na dalších fanouškovských předmětech. Červené je písmeno K na novém tričku, červeně olemovaná jsou písmena na šále edice 2015/16. Nakonec se ukázalo, že dresu, čehož se komeťácký tábor nejvíc bál, se doplnění o červenou dotklo nejméně.

Klub vybíral ze čtrnácti variant, až se rozhodl pro tu, se kterou včera vyrukoval na veřejnost. „Je hezké, že se Kometa vrací k tradici. Je to taková vzpomínka na časy, kdy získávala tituly. Budeme doufat, že na ně dokážeme navázat,“ řekl útočník Jakub Koreis.

Místo barev se necelý týden před startem sezony začalo zase diskutovat o výsledku, který lze od inovované Komety čekat. „Červená se mi moc nelíbí, jestli se v ní bude hrát, tak je to divné, ale Kometu miluju a nebudu na to mít žádný názor. Když nejsou červené i stulpny, není to nejhorší. Hlavně věřím v titul, věřím, že letos už fakt bude,“ prohlásil Marek „Čert“ Černý, bubeník z brněnského kotle.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud