3. prosince 2016 • 19:03

Sparta s Vítkovicemi odstartují oslavy, domácí nastoupí ve "svetrech"

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tipsport extraliga vstupuje do druhé poloviny základní části, během které slaví 80 let.  Nedělním duelem Sparty s Vítkovicemi (14:00) odstartují oslavy kulatého jubilea. Sparta pojala historické oslavy originálně a proti ostravskému celku nastoupí ve speciálních černých dresech, které mají zpodobňovat dresy, v nichž sparťané odehráli historicky první utkání Československé hokejové ligy právě na ledě Vítkovic. 



V neděli 3. ledna 1937 se na ledové ploše ve Vítkovicích představili hokejisté Sparty, kteří nastoupili v černých svetrech s bílým „S“ na prsou a odvezli si remízu 1:1. V podobných dresech se sparťané představí i tuto neděli, opět proti Vítkovicím, ale tentokrát na domácí půdě.

Nedělní utkání dvou tradičních celků odstartuje nejen program 27. kola, ale také dlouhou sérii zápasů, které budou v prosinci součástí extraligových oslav. Speciální černá edice dresů bude také speciálním dresem pro oslavy 113 let od založení pražského celku, jenž při těchto příležitostech nastupuje ve speciálních dresech od roku 2013.

„Mně se líbí hodně,“ přiznal obránce Pražanů Michal Barinka, který v minulosti oblékal také dres soupeře. „Byl jsem hodně příjemně překvapený a spoluhráči v kabině taky, když jsme si je prohlíželi. Těším se na to, až v nich vyjedeme na led. Dostaneme k nim šedé návleky na kalhoty a černé stulpny, bude to vypadat hodně dobře,“ dodává Barinka.

Další ze série speciálních dresů slaví mezi sparťanskými fanoušky úspěch. „Dresy se fanouškům zatím líbí a podle informací z fanshopu si je fanoušci objednávají jako vánoční dárky v hojném počtu,“ uvedl tiskový mluvčí klubu Tomáš Zetek. „Jedná se o kopie černých svetrů s velkým eskem na prsou, v kterých se odehrálo právě první ligové utkání před osmdesáti lety. Navíc je na dresu nášivka loga osmdesáti let extraligy a jména soupeřů s datem utkání.“

Sparta navíc v rámci nedělního utkání pokřtí novou sparťanskou ročenku a kalendář pro rok 2017, jejichž prodej tak bude slavnostně zahájen. Souboj mezi Spartou a Vítkovicemi tak odstartuje maraton zápasů, během kterých kluby v prosinci oslaví 80 let soutěže. Vrcholem pak budou slavnostní zápasy v rámci 35. a 36. kola.

Sparta se představí v retro dresech, připomínají první ligové utkání
Video se připravuje ...

EXTRAliga: Moravskoslezské derby už po sté i Sparta ve „svetrech“
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud