3. dubna 2017 • 14:41

Oceláři se rozloučí s Kýhosem, v Třinci chtějí na jeho místo Varaďu

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šedesátiletý trenér Vladimír Kýhos v Třinci po překvapivém vyřazení ve čtvrtfinále s Chomutovem (2:4 na zápasy) podle všeho skončí. Smlouvu měl sice ještě na jeden rok, ale vedení klubu se rozhodlo pro změnu. Tým by mohl jako hlavní kouč převzít bývalý třinecký útočník a asistent Václav Varaďa, který aktuálně finišuje přípravu s českou osmnáctkou na mistrovství světa. To začne příští týden na Slovensku.



Šéfové Ocelářů informaci oficiálně nepotvrdili. Kýhosův konec, ani zájem o Varaďu, který s klubem vybojoval jako hráč mistrovský titul (2011) a ve stříbrné sezoně 2014/15 byl asistentem Jiřího Kalouse . Nicméně jednání byla (a jsou) po sezoně intenzivní.

Třinec sice skončil po základní části na velmi slušném druhém místě a vybojoval si účast v nadcházejícím ročníku Champions Hockey League. Jenže v play off se pakoval hned v prvním kole, když ve čtvrtfinále nedokázal v šesti zápasech porazit Chomutov ani jednou v normální hrací době. Dvě výhry Oceláři urvali až v prodloužení. Pro ambiciózní klub je to zklamání.

Trenér Kýhos dnes nebyl k zastižení, telefon nezvedal. A vyjadřovat se nechtěl ani Varaďa. „Teď mě čeká hrozně důležitá akce, na kterou se s týmem připravujeme celý rok a řeším jenom tohle,“ reagoval Varaďa. „Máme poslední kemp, dva přípravné zápasy ve čtvrtek a v sobotu a pak už jedeme na mistrovství.“

Chomutov - Třinec: Euforie u Pirátů! Černý kůň extraligy postupuje do semifinále
Video se připravuje ...

Kýhos měl smlouvu ještě na další rok. Po vyřazení měl chuť pokračovat. „Chuť mám, proč bych neměl? Hokej dělám rád,“ říkal po posledním utkání. „Sezona z mého pohledu byla celkem úspěšná. Rozhodl jeden faktor, kauza Polanský . A dost mě zaskočilo odvolání manažera Marka. S Pavlem jsem do toho boje šel, znám ho. Nebylo to dost šťastné, za tím si stojím. To se trošku podepsalo na našich výkyvech.“

I tohle vyjádření, společně s neúspěchem v play off, se podle všeho podepsalo na Kýhosově konci. Klubové šéfy zaskočilo, že se trenér takto postavil proti jejich rozhodnutí odvolat dlouholetého generálního manažera Pavla Marka. Ten v prosinci „odnesl“ otevřený spor útočníka Jiřího Polanského s trenérem.

Polanskému vadilo, že jej Kýhos vyřadil ze sestavy. Byl přesvědčený o tom, že za to nemůžou herní, ale osobní důvody. Kýhos to odmítnul a Polanský musel na hostování do Švýcarska. V klubu skončil i Pavel Marek, na místo sportovního ředitele tehdy od mládeže přišel Jan Peterek.

Podle zákulisních informací to navíc neměl být jediný Kýhosův zádrhel s hráči. V závěru sezony se s ním nepohodl i kapitán Zbyněk Irgl . Ještě před tím, než jej Kýhos (oficiálně z výkonnostních důvodů) posadil v průběhu série s Chomutovem mezi náhradníky. I to je podle všeho jeden z důvodů, proč se klub hodlá s Vladimírem Kýhosem předčasně rozloučit.

Chomutov - Třinec: Oceláři pálí šance jak na běžícím pásu! Vzteklý Krajíček mlátil hokejkou do mantinelu
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud