Jiří Vítek
5. listopadu 2017 • 14:45

Šéf Komety dohodl s fanoušky smír, v Jihlavě upustili od protestů

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Spor mezi vedením hokejové extraligy a fanoušky jednotlivých klubů ohledně trestů za vulgární skandování se od počátku sezóny stupňuje, v posledních dnech se však objevila první naděje na alespoň částečné zažehnání celého problému. Brněnský šéf Libor Zábranský se po vyhroceném duelu se Spartou sešel se zástupci fanoušků Komety, kteří se po vzájemné dohodě rozhodli dočasně ustoupit od hromadných protestů.



Zatímco na ledě padlo úvodní buly, příznivci Komety místo obvyklé podpory svých hráčů obrátili své hlasivky proti pražskému rivalovi. Pokřiky „Sparta zajebaná je“, „Pražský kurvy“, „Smrt Spartě“ a „Řezníčku, ty jsi hovado“, které doprovodily připravené transparenty, však přiměly trenéra a majitele Komety v jedné osobě k řešení celé situace.

„S vulgarismy na stadionech nemůže samozřejmě nikdo souhlasit. Plně souhlasím s tím, že je potřeba s tím něco udělat,“ vystoupil Zábranský proti jednání svých fanoušků v oficiálním prohlášení na webu Komety. „Sejdu se se zástupci ultras, Modrobílých i fanklubu a věřím, že tak jako v minulosti, i tentokrát najdeme společnou řeč.“

A jak se zdá, jeho snaha o alespoň částečný smír byla úspěšná. V průběhu sobotního odpoledne přispěchalo s reakcí sdružení fanoušků Modrobílí, kteří plánovali pokračovat v protestech proti represím ze strany vedení soutěže i v průběhu nedělního utkání v Jihlavě.

Kometa Brno - Sparta: Fanoušci Komety zahájili šlágr vulgárním choreem proti Pražanům
Video se připravuje ...
 

„Na základě rozhovorů s vedením klubu od tohoto ustupujeme a žádáme každého fanouška, který se na nedělní zápas vypraví, aby nedával zbytečný podnět lidem, kteří mají zřejmě pocit, že sprosté nadávky jsou největším problémem českého hokeje, k dalším represím vůči našemu klubu,“ zveřejnili na svém facebookovém profilu Modrobílí.

Během duelu s Jihlavou sice nebyly použity žádné protestující či vulgární transparenty či chorea, ale našlo se několik hlasů, které před zápasem, v jeho průběhu a po skončení skandovaly heslo "Řezníčku, ty jsi hovado." 

Kometa dosud vyfasovala od svazu krom napomenutí za vhazování předmětů na ledovou plochu také dvě finanční pokuty v celkové výši 15 000 Kč. Další trest navíc může očekávat za vulgarismy na adresu soupeře, rozhodčích i ředitele hokejové extraligy Josefa Řezníčka, které brněnskou DRFG Arenou zněly po většinu utkání se Spartou.

Kometa, která spolu s Plzní patří mezi nejčastěji trestané kluby, je tak zatím prvním klubem, který se odhodlal a veřejně přiznal k diskuzi se svými fanoušky na toto téma. 

Kometa Brno - Sparta: Pražské kurvy! Kotel Komety vytáhl vulgární transparent proti soupeři
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud