31. července 2009 • 15:53

Eliáš zve na golf i Brodeura

Autor: fan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Golfový turnaj plný hokejistů z NHL. A nejen českých, plánuje na příští rok Patrik Eliáš v rámci propagace dětského fondu UNICEF, jehož je vyslancem. Útočník Devils se také stal tváří nové kampaně české pobočky fondu, která má získat více dárců.



Eliáš s UNICEF spolupracuje od roku 2005, loni jako ambasador dobré vůle navštívil středoamerické Belize a už v minulosti zaštiťoval různé benefiční akce.

Golfové setkání známých hokejistů v Česku má být dalším podnikem. Eliáš zatím loví hlavně mezi svými spoluhráči z New Jersey. Se zájmem se prý k akci staví třeba Martin Brodeur, jedna z největších brankářských osobností ligy. „Chci, aby to stálo za to,“ vysvětlil reprezentační útočník.

Přesvědčit kolegy z týmu mu pomáhal i dokument, který o jeho cestě do Belize natočil štáb NHL. Šoty z něj se promítaly v domácí aréně Devils během zápasů minulé sezony. I díky tomu se rýsuje bližší spolupráce klubu s americkým UNICEF. „Doufám, že se do toho zapojí třeba i celá NHL nebo hráčská asociace,“ přeje si Eliáš.

Jeho obličej teď bude v průběhu srpna vedle jiných celebrit, třeba fotbalisty Davida Beckhama nebo herečky Sarah Jessicy Parkerové, během rozsáhlé kampaně UNICEF lákat nové dárce, kteří by přispívali dobročinnému fondu.

„Lidé jsou nedůvěřiví, protože nevědí, na co peníze jdou. Ale já to viděl na vlastní oči,“ popisuje Eliáš své zkušenosti. „Je úžasné, jak jen pomoc z Česka může někomu změnit život k lepšímu. Byl jsem pyšný, když jsem viděl, jak český UNICEF pomáhá.“

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud