24. října 2016 • 14:42

Vladimír Rusnák, ředitel DIGI CZ: Máme exkluzivně Premier League v HD přes internet

Prezentace klienta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepší klubové fotbalové soutěže světa, Premier League a La Liga, jsou od září k dispozici v HD kvalitě přes internet a s českými komentátory díky spuštění internetové televize DIGI2GO. Do nabídky této nové a moderní služby navíc nedávno přibyl oblíbený program NOVA Sport 2 HD. 



O tom, jak internetová televize DIGI2GO změní svět sportovního fanouška, jsme se bavili s Vladimírem Rusnákem, výkonným ředitelem společnosti DIGI CZ, která DIGI2GO provozuje.

Premier League a La Liga se vysílají v ČR na kanálech Digi Sport 1, 2 nebo 3. Jakým způsobem je může český sportovní fanoušek přijímat?
Od září 2016 si český sportovní fanoušek může vybrat, zda sledovat Digi Sporty s nejlepším evropským klubovým fotbalem (tedy Premier League a La Ligou), přes internet nebo přes satelit. Na satelitu funguje naše televize už dlouho. Na internetu funguje od září naše nová služba DIGI2GO a je z hlediska technologií velmi moderní. Používá například adaptivní streaming, takže se vysílání plynule přizpůsobuje tomu, jak rychlé má divák internetové připojení.

Může mít divák absolutní jistotu, že Premier League a La Liga budou na DIGI2GO pořád? Narážím na to, že někteří jiní provozovatelé slibovali svým zákazníkům Premier League a pak se ukázalo, že je to jinak.
Jak u Premier League, tak u La Ligy i Sky Bet Championship máme práva na několik sezón, takže divák, který s námi teď uzavře smlouvu, má absolutní jistotu, že tyto špičkové soutěže má k dispozici. My si s důvěrou diváků nezahráváme. Rád bych také zdůraznil, že jsme neinvestovali jen do vysílacích práv, ale i do kvalitního sportovního studia s profesionálními komentátory a fotbalovými experty. Toto studio bych označil za česko-slovenské sportovní vysílání, protože ho vytváříme společně s naším dlouholetým partnerem Slovak Telekomem.

Svět sportu, to není jen Premier League a La Liga. Co všechno sportovnímu fanouškovi nabízíte?
Sportovní nabídku neustále vylepšujeme a zaměřujeme se na kvalitu. Aktuálně zařazujeme u sportovních fanoušků mimořádně oblíbený kanál NOVA Sport 2. Kromě dvou špičkových fotbalových soutěží, které jste jmenoval, je u nás exkluzivně také 86 zápasů druhé nejvyšší anglické fotbalové soutěže Sky Bet Championship za sezonu. Od začátku roku 2017 také máme exkluzivní práva na tenisové turnaje ATP World Tour. Celkem půjde o nejméně 35 týdnů špičkového tenisu. Našim divákům nabídneme všechny turnaje nejvyšší kategorie ATP World Tour Masters 1000, i všechny turnaje ATP World Tour 500 a finálový turnaj Mistrů (ATP World Tour Finals). Navíc diváky Nové DIGI TV i DIGI2GO čeká nejméně deset turnajů ATP World Tour 250. Všechny přenosy od začátku příštího roku budeme vysílat na kanálech DIGI Sport. Vedle toho vysíláme širokou paletu dalších fotbalových soutěží, hokeje, nejrůznějších letních i zimních sportů, motorsportu včetně F1 či třeba golf. Dovolte mi ale zdůraznit, že nejsme televize jen pro sportovního fanouška, ale pro celou rodinu. Myslíme si, že i naše nabídka filmových, dokumentárních či life-stylových kanálů je výborná a vybere si každý. 

Chcete vidět super fotbal? Jděte na Novou DIGI TV
Video se připravuje ...

Fanoušci čas od času řeší, zda se Digi Sporty neobjeví i v nabídce jiného televizního operátora v Česku. Je to možné?
Naše společnost DIGI CZ jako jediná v ČR může nakládat s právy na programy Digi Sport 1, 2 a 3 a k tomu má exkluzivní práva na několik sezón Premier League a La Ligy. Nikdo jiný nemůže bez našeho souhlasu legálně v ČR tyto dvě špičkové soutěže vysílat ani zařazovat do své nabídky kanály DIGI Sport. Zákazníkům jiných operátorů nabízíme jednoduchou možnost sledovat naše sportovní kanály. Zavedli jsme jako první a jediný operátor samostatný balíček SPORT PLUS, jenž vychází vstříc fanouškům, kteří mohou sledovat Digisporty, aniž by byli nuceni kvůli atraktivní sportovní nabídce měnit jejich dosavadního poskytovatele. Zájem o tento balíček je i z řad diváků, kteří sledují jinak jenom nabídku neplacených televizí, ale za exkluzivní sport jsou ochotni zaplatit.

Vraťme se k internetové DIGI2GO, jaké jsou technické funkce služby? Na kolika zařízeních s připojením na internet může divák DIGI2GO sledovat?
DIGI2GO jsme vyvinuli spolu s českou softwarovou společností 4NET.TV. Je to český produkt vytvořený na míru českého diváka s pokročilými funkcemi, jako jsou rychlý posuv, zpětné zhlédnutí, nahrávání či archiv. A ještě jednou zdůrazňuji adaptivní streaming, tedy automatické přizpůsobení vysílaní rychlosti internetového připojení. Produkt jsme před spuštěním intenzivně testovali, ptali se diváků, jaké funkce chtějí, a co jim třeba chybí u konkurence. Takový malý detail: Při zpětném zhlédnutí již vysílaného pořadu můžete rychle vybrat den, kdy pořad běžel, a pak pořad vyhledat. U některých konkurentů musíte klikat v programu od momentu „teď“ daleko do minulosti přes všechny proběhlé pořady. DIGI2GO můžete standardně spustit na čtyřech zařízeních zároveň. Je jedno, jestli je to televize, počítač nebo chytrý telefon či tablet. Televize v obýváku asi ještě dlouho zůstane, ale každý člen domácnosti si může sledovat svůj oblíbený program na svém preferovaném zařízení. To je sám o sobě významný zásah do kultury sledování televize, jak existovala desítky let.

Chcete super fotbal? Jděte na Novou DIGI TV >>

Jak je tedy postavena vaše programová nabídka?
Základní balíček programů pro celou rodinu, ve kterém je aktuálně 60 kanálů, z toho 27 v HD rozlišení, stojí 349 Kč měsíčně; to je na českém trhu v poměru cena-výkon špičkové. Kanály Digi Sport s Premier League a La Ligou jsou ve sportovním balíčku, který lze přiobjednat za 149 Kč měsíčně. Fanoušci si samozřejmě objednávají základní balíček a sportovní balíček k tomu. K dispozici jsou ovšem i filmový balíček EXTRA, HBO a úplná nabídka MAXI s téměř devadesáti programy včetně 37 v HD kvalitě.

A když nechci základní balík s programy a zajímá mě jenom sport?
Už jsem uvedl, že jako jediní na českém trhu nabízíme samostatný balíček sportovních programů, ve kterém je to nejlepší ze sportovního obsahu (tedy i Premier League a La Liga). Hodí se nejen pro ty, kteří chtějí jenom sport, ale i pro ty, kteří už jsou vázáni u nějaké jiné placené televize a nemůžou k nám rychle přejít. Tento balíček se jmenuje SPORT PLUS, stojí 349 Kč a zahrnuje aktuálně 15 kanálů, z toho 13 v HD. Tento produkt jsme představili nedávno a je častou volbou i pro ty, kteří s placenou televizí neměli ještě žádnou zkušenost.

NEJ góly Premier League: Užijí si fanoušci Shaqiriho
Video se připravuje ...

NEJ zákroky Premier League: Tohle chytím. Já taky. Čech a Valdés se překonávali
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud