18. února 2014 • 22:23

Amerika bude jiný zápas, varoval po Slovensku brankář Pavelec

Autor: ČTK
Vítězství nad Slováky je fajn, ale čtvrtfinálové utkání olympijského turnaje v Soči proti USA bude úplně jiný a náročnější zápas. Myslí si to alespoň brankář Ondřej Pavelec, který pomohl českému týmu k osmifinálovému vítězství 5:3. Klíčem bude dobrá obrana a kvalitní hra v útoku jako v povedené první třetině duelu se Slovenskem.


"Bez gólů nejde vyhrávat a my jsme je dneska dali. Šlapaly všechny čtyři lajny," pochvaloval si Pavelec. Závěr si ale jeho tým představoval jinak, ztráty čtyřgólového vedení český brankář litoval. "Byly to nervy, ale takový je hokej. Oni neměli co ztratit a my jsme druhou půlku nehráli to, co jsme chtěli. Nechávali jsme jim hrozně prostoru ve středním pásmu a pak se to špatně chytá. Ale vyhráli jsme, takže je to už teď jedno. Můžeme být spokojení, ale pozor, Amerika to bude úplně jiný zápas," upozornil Pavelec.

Už jen proto, že hokejisté USA měli díky přímému postupu delší dobu na regeneraci. "Vlítnou na nás, a jestli jim dáme místo ve středním pásmu jako v poslední třetině Slovákům, tak budeme mít velký problémy. Na to se musíme připravit," upozornil Pavelec. "Nám možná budou trochu chybě síly, ale na druhou stranu je dobré, že jsme sehráli vyrovnaný zápas. Možná jim bude chvíli trvat, než se dostanou do tempa," přemítal.

Základem bude dobrá defenziva. "Bez toho to nepůjde," řekl Pavelec. Ale jen bránit také nejde. "Musíme být silní na puku, hrát. Když to tak bude, soupeř se do ničeho nedostane. Nesmíme být pasivní, nesmíme se bát hrát a musíme chtít hrát přesně to, co jsme hráli dnes první třetinu," nabádal.

Američané patří mezi největší favority turnaje. Mají vyrovnané útoky, ale také silné jednotlivce. "Je to jeden z nejlepších týmů, co tady je. Jsou tam mladý hráči, který jsou na tom výborně technicky," vypíchl přednost soupeře. "Znám je všechny z NHL, znám jejich sílu. Ale bude to jen o nás, jak budeme hrát my," řekl brankář, který proti USA chytal ve čtvrtfinále MS v roce 2012 a udržel čisté konto. "Samozřejmě, že si ten zápas pamatuju. Ale tohle bude jiný, mají jiný tým," řekl.

Na dalšího soupeře ale kladenský odchovanec začne myslet až ve středu ráno. "Teď jsem hrozně šťastnej, že jsem zvládli zápas proti Slovensku. Teď si to užijeme, ale musíme se dobře vyspat, najíst a zítra máme Ameriku. Bude nový den a nový zápas," uvedl Pavelec.

Články odjinud


Články odjinud